Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΕ απαντά στο Βερολίνο στα περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Στήριξη προς την Λευκωσία
Λευκωσία: Τις θέσεις της Λευκωσίας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι χώρος ξεπλύματος χρήματος ενισχύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με δηλώσεις του στον «Φ» ο Stefaan De Rynck, εκπρόσωπος του Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά Michel Barnier, υπογραμμίζει ότι η Κύπρος έχει ευθυγραμμιστεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος (Τρίτη Οδηγία κατά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και Κανονισμός για τη Μεταφορά Κεφαλαίων).
Ο εκπρόσωπος του κ. Barnier, σε μια στην ουσία παρέμβασή του υπέρ της Κύπρου στον πόλεμο που δέχεται τις τελευταίες μέρες από το Βερολίνο, παραπέμπει στην έκθεση της Moneyval, σύμφωνα με την οποία η Κύπρος «έχει λάβει πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, με τη θέσπιση νομοθεσίας και συγκεκριμένων τομεακών κανόνων, που επιλαμβάνονται των περισσότερων ζητημάτων που είχαν εγερθεί στο πλαίσιο της προηγούμενης αξιολόγησης».
Επίσης ο κ. Rynck, αναφερόμενος στην αποτελεσματική εφαρμογή του κοινοτικού πλαισίου, αφήνει αιχμές ακόμα και για τη Γερμανία.
«Είμαστε ενήμεροι για τα επικριτικά δημοσιεύματα στον Τύπο αναφορικά με το ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο. Ωστόσο, η αποτελεσματική εφαρμογή των κανόνων καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος (πέραν της ορθής μεταφοράς τους στα εθνικά δίκαια) αποτελεί θέμα ανησυχίας για όλες τις χώρες, όχι μόνο για την Κύπρο», τόνισε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά.
Διαβάστε περισσότερα στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου