Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η μεταμόρφωση του Αλ. Τσίπρα!!



Στροφή 180 μοιρών από την έως σήμερα τακτική του κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναγνωρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θα έχει πρόβλημα τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη άνοιξη.

Αν και το τελευταίο διάστημα ο κ. Τσίπρας προέβλεπε επί σχεδόν καθημερινής βάσης την κατάρρευση της κυβέρνησης, ζητώντας μάλιστα εκλογές «για να μιλήσει ο λαός», τώρα μεταθέτει τον χρονικό ορίζοντα των εξελίξεων. «Την άνοιξη θα έχουμε και άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις» δήλωσε συγκεκριμένα, παραδεχόμενος επί της ουσίας ότι δεν πρέπει να αναμένονται σημαντικά πολιτικά γεγονότα κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών. Αυτή η αλλαγή τακτικής του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνδέεται μόνο με το γεγονός ότι
ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία της Βουλής, παρά τις αντιδράσεις και τις διαρροές, το πακέτο των άγριων περικοπών και ο νέος Προϋπολογισμός. Σηματοδοτεί και μια αναπροσαρμογή των κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που θα «αναμένει» πλέον τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων, κάνοντας από την πλευρά του ανέξοδη αντιπολίτευση.

Στην ίδια συνέντευξη (στην εφημερίδα «6 μέρες») ο κ. Τσίπρας κάνει επίσης ακόμη ένα βήμα πίσω και δηλώνει ότι δεν έχει μαγικό ραβδί να τα αλλάξει όλα εφόσον κυβερνήσει. Η βαρύγδουπη υπόσχεσή του «θα επαναφέρουμε μισθούς και συντάξεις σε έναν νόμο και ένα άρθρο!» μετατρέπεται πλέον στη θολή δήλωση «κανείς δεν περιμένει ότι ο Τσίπρας έχει ένα μαγικό ραβδί και, με το που θα έρθει, θα τα κάνει όλα διαφορετικά από ό,τι είναι».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή όσα είπε ο κ. Τσίπρας και για το θέμα των τραπεζών, έκανε λόγο για «ακόμα μία μεταμόρφωση» ενώ τόνισε ότι προφανώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει, αφενός, άτοκα δάνεια και, αφετέρου, διπλάσια ανακεφαλαιοποίηση. Τον κάλεσε δε να μας πει από πού θα τα βρει, δίχως βέβαια 24ωρες μετά να λάβει απάντηση από την Κουμουνδούρου.

Σε κάθε περίπτωση, ο διχασμός στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ακόμα πιο εμφανής μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη. «Αδειάζοντας» ευθέως τον κ. Τσίπρα, ακύρωσε ουσιαστικά το έως τώρα κεντρικό σύνθημα του κόμματος, την αυτοδυναμία. «Οποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, με γνώμονα την εντολή του λαού και τη λαϊκή ψήφο, το πρόγραμμά μας και την ανάγκη για αξιόπιστα πρόσωπα στο τιμόνι της χώρας, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπάρξει κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο κ. Παπαδημούλης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες δυνάμεις του Κοινοβουλίου. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, αν κανείς μετρήσει τα «κουκιά», μόνο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα μπορούσαν να συμμαχήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου