Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Απρόθυμοι οι επαγγελματίες να νοικιάσουν τα «σπιτάκια» της «Χριστουγεννιάτικης Αγοράς»

Απροθυμία δείχνουν οι επαγγελματίες της αγοράς της Καβάλας, να νοικιάσουν και να λειτουργήσουν τα ξύλινα περίπτερα που θα τοποθετηθούν και φέτος τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Ελευθερίας. Πρόσφατα, μάλιστα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, με θέμα την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, εξέφρασαν την αντίθεση τους στην λειτουργία των περιπτέρων, με τον τρόπο που λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια. Κι αυτό, γιατί δημιουργούν, όπως είπαν, συνθήκες αθέμιτου
ανταγωνισμού με τα στεγασμένα εμπορικά καταστήματα, τα οποία πωλούν παρόμοια είδη, μ’ αυτά που διατίθενται στη λεγόμενη «Χριστουγεννιάτικη Αγορά».

Σχεδόν έτοιμο το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Καβάλας μία συνάντηση εργασίας, με συντονιστή τον αντιδήμαρχο, Χριστόδουλο Μιχαλάκη και με θέμα, την προετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο Δήμος, μέσω της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Σύμφωνα με πληροφορία του «Κ.Τ.», συζητήθηκε κυρίως το ωράριο λειτουργίας της «Χριστουγεννιάτικης Αγοράς», καθώς και η μορφή της παραχώρησης των περιπτέρων. Υπάρχει η σκέψη να εκμισθωθούν κάποια από αυτά και τα υπόλοιπα να παραχωρηθούν, χωρίς ενοίκιο, σε τοπικούς συλλόγους για να προβάλλουν τη δράση τους. Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες να νοικιάσουν τα περίπτερα, γεγονός που προβληματίζει τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Όσον αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αυτό έχει ετοιμαστεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του. Το επίκεντρο θα είναι και φέτος η πλατεία Ελευθερίας, όπου θα λειτουργήσουν το παγοδρόμιο, το καρουζέλ, το τρενάκι και φέτος, για πρώτη φορά, ένα πειρατικό πλοίο. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις Κρηνίδες, την έδρα του τέως Δήμου και νυν δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει μία ακόμα συνάντηση εργασίας, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα.
Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου