Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Στάινμπρουκ: Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει για την Ελλάδα, αλλά θα το κάνει

Στάινμπρουκ: Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει για την Ελλάδα, αλλά θα το κάνειΤην αποκάλυψη ότι η Γερμανία μέχρι τώρα δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ για τη διάσωση της Ελλάδας αλλά έχει προσφέρει μόνο εγγυήσεις έκανε ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την προεδρία Πέερ Στάινμπρουκ, προετοιμάζοντας παράλληλα τους Γερμανούς για την ώρα την πληρωμής των εγγυήσεων. Ο υποψήφιος για την καγγελαρία δήλωσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να χρειαστεί οι εγγυήσεις που έχει αναλάβει η Γερμανία τελικά να καταβληθούν σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί την Κυριακή στην «Bild am Sonntag».
«Εως τώρα η Γερμανία δεν έχει πληρώσει για την Ελλάδα "ούτε ένα σεντ",
παρά έχει αναλάβει μόνο εγγυήσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στάινμπρουκ.
«Αλλά είναι πιθανό, αυτές οι εγγυήσεις να καταστούν πληρωτέες», προσθέτει και υπογραμμίζει ότι οι Γερμανοί πρέπει για την συνοχή της Ευρώπης να υποβληθούν σε θυσίες.
«Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε μια ένωση ευθύνης. Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει για τα επόμενα οκτώ χρόνια να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές και θα χρειαστεί για αυτό γέφυρες. Για αυτές τις γέφυρες, θα πρέπει να φροντίσουμε εμείς και αυτό κοστίζει χρήματα», επισημαίνει ο γερμανός Σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος προβλέπει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί άλλα 8 χρόνια τουλάχιστον μέχρι να μπορέσει να βγει ξανά στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου