Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: «Ωρα ανάπτυξης με πόλεμο στη μιζέρια»!



Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις τόσο με τον κ. Στουρνάρα όσο και με τους πολιτικούς αρχηγούς (Βενιζέλο - Κουβέλη) που στηρίζουν την κυβέρνησή του, είχε μεγάλη αγωνία για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup. Αυτό φάνηκε και σε όσα είπε χθες το απόγευμα μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την επιχειρηματικότητα. Ο κ. Σαμαράς στην αρχή της ομιλίας του επισήμανε ότι «η σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) ημέρα είναι φοβερά δύσκολη και πολλαπλά σημαντική» και πρόσθεσε ότι «μόλις ξεπεράσουμε το δύσκολο σημείο, είναι υποχρέωσή μου να βάλω μπροστά τη διαδικασία της ανάπτυξης και της ανάκαμψης», επισημαίνοντας παράλληλα ότι προσπαθεί να βγάλει τη χώρα στο προσκήνιο πολεμώντας τη μιζέρια.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και
επισήμανε ότι ήδη υπάρχουν σημάδια ότι το κλίμα αλλάζει, λέγοντας ότι όταν τελειώσει το κλίμα αβεβαιότητας που υπήρξε και με τη βοήθεια παρατάξεων που επένδυσαν στη δραχμοφοβία, τότε θα αλλάξει και το κλίμα της αρνητικής ψυχολογίας. «Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, ξένες επενδύσεις το λένε ανοιχτά: “Ερχόμαστε να επενδύσουμε στην Ελλάδα”» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι για δεκαετίες στην Ελλάδα η λέξη επιχειρηματικότητα ήταν απαγορευμένη και οφείλουμε να την απενοχοποιήσουμε και τόνισε ότι «οι επιχειρηματίες συγκροτούν κατά σημαντικό μέρος τη μεσαία τάξη, που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Και η ύπαρξη της μεσαίας τάξης, που συκοφαντήσαμε και κυνηγήσαμε, είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στους νέους επισήμανε ότι το πολιτικό σύστημα δεν πίστεψε σ' αυτούς και τους αντιμετώπιζε σαν αφισοκολλητές και κομματικό στρατό για κομματική γυμναστική στους δρόμους.

Τέλος, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο 14 από τις 40 προτάσεις που έχει καταθέσει η ΟΝΝΕΔ για την επιχειρηματικότητα, που στο επίκεντρό τους είχαν τη νέα γενιά αλλά και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε εποχές κρίσης.


Και ταξίδι στο Οσλο για το Νόμπελ

Στο Οσλο της Νορβηγίας θα μεταβεί στις 10 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης που απονέμεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μαζί την Ανγκελα Μέρκελ, τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο του Οσλο και η βράβευση γίνεται πάντα στις 10 Δεκεμβρίου, επέτειο του θανάτου του Νόμπελ, παρουσία του βασιλιά της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, υποστήριζαν συνεργάτες του πρωθυπουργού, επικυρώνεται η εντός του ευρώ πορεία της Ελλάδας, μια και ο πρωθυπουργός μπαίνει στο κάδρο της ομάδας.

Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στο Οσλο από το Μόναχο, όπου θα βρίσκεται στις 9 Δεκεμβρίου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βαβαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος και τον προσκάλεσε. Η συνάντηση κρίνεται σημαντική επειδή ο Ζεεχόφερ είναι επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), δηλαδή του κόμματος που κατά καιρούς έχει επιδείξει τις πλέον «εχθρικές» διαθέσεις απέναντι στην Ελλάδα. Μέχρι πριν από λίγους μήνες ο ίδιος ο Ζεεχόφερ είχε τεθεί επικεφαλής της «σταυροφορίας» για την αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Εάν οι Ελληνες δεν πληρούν τους όρους λιτότητας», είχε δηλώσει ο Βαβαρός πρωθυπουργός τον περασμένο Ιούνιο στην «Bild», «τότε οι Χριστιανοκοινωνιστές βλέπουν σε μια έξοδο έναν πιθανό και αποδεκτό δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου