Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ:Να προσμετρώνται πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοι ΤΕΙ, καθηγητές, δάσκαλοι

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ:Να προσμετρώνται πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοι ΤΕΙ, καθηγητές, δάσκαλοι
Το υπουργείο Διοικητική Μεταρρύθμισης ζητά από όλους τις Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού του υπουργείο Παιδείας και των εποπτευόμενων φορέων , όπως Πανεπιστήμια και ΤΕΙ , προκειμένου να προχωρήσει η διαθεσιμότητα των διθοικητικών Υπαλλήλων
Αορίστου Χρόνου Ιδιωτικού Δικαίου Δ.Ε. «στο συνολικό αριθμό των τακτικών υπαλλήλων της υπηρεσίας ή του φορέα (:μέγεθος αναφοράς),να προσμετρώνται και όσοι δεν καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του Υ.Κ. , όπως εκπαιδευτικοί και μέλη ΔΕΠ .
Πρόκειται για μια εξέλιξη , η οποία θα απασχολήσει τόσο τους Πρυτάνεις όσο και τους προέδρους των ΤΕΙ στις έκτακτες συνεδριάσεις τους αύριο και μεθαύριο, καθώς υπάρχουν ερω τηματικά γι αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης , δεδομένου ότι οι πανεπιστημιακοί και καθηγητές των ΤΕΙ είναι δημόσιοι λειτουργοί και όχι υπάλληλοι.
ΤΙ ΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Α. Συγκεντρωτικά στοιχεία:
Οι Διευθυντές Διοικητικού/Προσωπικού του συνόλου των φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ανεξαρτήτως αν τελικά καταλαμβάνονται υπάλληλοι του φορέα από τη ρύθμιση, υποχρεούνται να καταχωρήσουν τα παρακάτω συγκεντρωτικά στοιχεία εντός 5 (πέντε) ημερών από τη δημοσίευση του νόμου.
α) Τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κλάδων-Ειδικοτήτων ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ , οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας
β) Τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων Μονίμων και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, Κλάδων-Ειδικοτήτων ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ανεξαρτήτως κατηγορίας εκπαίδευσης.
γ) Τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων Μονίμων και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, ανεξαρτήτως κατηγορίας εκπαίδευσης και κλάδου. Για τις ανάγκες εφαρμογής της ρύθμισης αυτής, στο συνολικό αριθμό των τακτικών υπαλλήλων της υπηρεσίας ή του φορέα (:μέγεθος αναφοράς), προσμετρώνται και όσοι δεν καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του Υ.Κ.(π.χ. διπλωματικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί λειτουργοί, μέλη ΔΕΠ, ένστολο προσωπικό, πυροσβέστες, λιμενικοί κ.λπ.)
Β. Ατομικά στοιχεία:
1. Εντός της ίδιας ως άνω πενθήμερης προθεσμίας από τη δημοσίευση του νόμου, οι Διευθυντές Διοικητικού/Προσωπικού μόνο των φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, στους οποίους βάσει της εφαρμογής των κριτηρίων της υποπαραγράφου Ζ.4, προκύπτει αριθμός υπαλλήλων που εκ του νόμου καταργείται η ειδικότητα και η θέση τους και τίθενται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, υποχρεούνται επιπλέον της αποστολής των συγκεντρωτικών στοιχείων να επικαιροποιήσουν στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή) τα στοιχεία εκείνων των υπαλλήλων του τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στην συνέχεια να τους αποδεσμεύσουν, με την αιτιολογία «Θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας».
Σημειώνεται ότι η επικαιροποίηση των στοιχείων, και η άμεση αποδέσμευση των υπαλλήλων αυτών εξυπηρετεί την ταχύτερη μετακίνηση του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα για την κάλυψη των υφιστάμενων υπηρεσιακών αναγκών.
2. Εντός της ίδιας ως άνω πενθήμερης προθεσμίας, οι Διευθυντές Διοικητικού/ Προσωπικού μόνο των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου στα οποία βάσει των διατάξεων της υποπαραγράφου Ζ.4, υπάλληλοι τίθενται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, υποχρεούνται επιπλέον της καταχώρησης των συγκεντρωτικών στοιχείων, να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση kinitikotita@ydmed.gov.gr αρχείο excel, αναφέροντας τα στοιχεία των υπαλλήλων που καταλαμβάνονται από τη διάταξη (ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, Ειδικότητα/Κλάδο, Ημερομηνία Γέννησης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου