Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Δύο νεαροί πακιστανοί με πλαστά ευρώ

Δύο νεαροί πακιστανοί με πλαστά ευρώ
Δύο νεαροί πακιστανοί, 13 και 17 ετών που ήλθαν χθές  στην Καβάλα από τη Θεσσαλονίκη, είχαν συναλλαγές με καταστήματα στην πόλη, όπως επίσης και με περίπτερα, μόνο που πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.
Η παρατηρικότητα κάποιων επαγγελματιών βοήθησε τους αστυνομικούς να βρούνε και να συλλάβουν τους δύο πακιστανούς που ανακρινόμενοι είπανε ότι πήρανε τα χαρτονομίσματα από την Αθήνα.
Πρόκειται για περίπτωση παραχάραξης όπου τα χαρτονομίσματα ήταν ιδιαίτερα εύστοχες φωτοτυπίες. Πάντως μία σύγκριση του συγκεκριμένου πλαστού χαρτονομίσματος με το κανονικό χαρτονόμισμα των 20 ευρώ έβγαζε εύκολα τις διαφορές.
Παίζει ρόλο η παρατηρητικότητα ή μη του περιπτεριούχου, του καταστηματάρχη που πήρε στα χέρια
του το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα.
Για το περιστατικό η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Συνελήφθησαν, στις(14-11-2012) το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 17 και 13 ετών, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι ο 17χρονος μετέβη σε περίπτερο της πόλης, όπου επιχείρησε να αγοράσει ένα κουτί μπύρα δίνοντας ως αντάλλαγμα ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, χωρίς να καταφέρει την συναλλαγή, διότι έγινε αντιληπτός από τον 42χρονο ιδιοκτήτη του περιπτέρου.
Ακολούθως ο 42χρονος ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για το περιστατικό, οι οποίοι ενήργησαν άμεσα έρευνες στην περιοχή, όπου και εντόπισαν τους δύο δράστες.
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν εντόπισαν στην κατοχή των δραστών τριάντα (30) πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 272,80 ευρώ.
Από την μέχρις στιγμής αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, μετέβησαν συνολικά σε άλλα οκτώ (8) καταστήματα – περίπτερα – φαρμακεία της Καβάλας, από τα οποία πραγματοποίησαν αγορές μικρής αξίας, δίνοντας ως αντάλλαγμα πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.
Από τις παραπάνω συναλλαγές εντοπίσθηκαν ακόμη τρία (3) πλαστά χαρτονομίσματα, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου