Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ισραηλινό ενδιαφέρον για τον λιμένα της Καβάλας

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚ (Οργανισμός Λιμένος Καβάλας), Αδάμ Κοσμίδης, έκανε λόγο για έμπρακτο ενδιαφέρον από τις ισραηλινών συμφερόντων εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ALALAUF και ZIM, για τη διαχείριση του εμπορικού λιμανιού «Φίλιππος Β'» της Καβάλας, αλλά και όλων των λιμανιών που υπάγονται στη δικαιοδοσία του ΟΛΚ.
Το ισραηλινό επενδυτικό ενδιαφέρον είχε εκδηλωθεί και κατά την
επίσκεψη της διοίκησης του ΟΛΚ στο Ισραήλ τον περασμένο Ιούνιο, όπου και παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λιμανιού δεδομένου ότι το νέο εμπορικό λιμάνι της Καβάλας στην περιοχή της Νέας Καρβάλης γειτνιάζει με την Εγνατία Οδό, αλλά και με τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων η οποία διαθέτει δικές της λιμενικές εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Κοσμίδης, απαραίτητη προϋπόθεση για να ευοδωθεί αυτή η συνεργασία, είναι η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Καβάλας έτσι ώστε να ανοίξει η πρόσβαση προς τα λιμάνια της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα, με παράκαμψη των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, που έχουν γίνει «απαγορευτικά» για τα ισραηλινά πλοία, ιδιαίτερα μετά τη ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου