Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Απέδωσε η τακτική Σαμαρά λέει ο Σημίτης


 Με ευθείες βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, ο Κώστας Σιμήτης περιγράφει τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του, στο νέο του βιβλίο, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά
Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται στις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στο οικονομικό αδιέξοδο στο νέο του βιβλίο με τίτλο “Ο εκτροχιασμός”.
 
Σύμφωνα με “Τα Νέα” ο πρώην πρωθυπουργός αποδίδει σοβαρότατες ευθύνες στους δύο πρωθυπουργούς που ακολούθησαν τον ίδιο στην ηγεσία της χώρας, τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου.
 
Συγκεκριμένα, για τον Κώστα Καραμανλή γράφει ότι “κυβερνούσε με την ουτοπική ελπίδα ότι τα προβλήματα τακτοποιούνται από μόνα τους, αυτόματα, χάρη σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, πλατιά χαμόγελα και καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις”.
 
Για τον Γιώργο Παπανδρέου γράφει ότι για καιρό έμοιαζε να αρνείται την πραγματικότητα και ότι χειρίστηκε την κρίση κυρίως ως επικοινωνιακό τέχνασμα. Η κυβέρνησή του, όπως τονίζει, απέτυχε να δρομολογήσει την πορεία προς την ανάκαμψη.
 
Αναφερόμενος στην τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά λέει ότι “έδειξε από την πρώτη στιγμή αποφασιστικότητα και συναίσθηση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων”. Τονίζει ότι η τακτική που ακολούθησε “στην πρώτη φάση επανασύνδεσης της σχέσης μας με την ευρωζώνη απέδωσε”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου