Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ειρωνείες Ρεπούση για τις μνήμες των Ελλήνων



Οργή προκαλεί για μία ακόμη φορά η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση, η οποία χαρακτήρισε τις αναπαραστάσεις, όπως αυτήν της εξόδου του Μεσολογγίου, της ανατίναξης της Αρμάτας στις Σπέτσες, εκείνη στο Κούγκι, αλλά και τις εκδηλώσεις για το λάβαρο της Αγίας Λαύρας «εθνικιστικά κιτς». «Δεν προσφέρουν τίποτα, αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός» φέρεται να υποστήριξε, με τις δηλώσεις της πάντως να προκαλούν... νεύρα και στην
ηγεσία της ΔΗΜ.ΑΡ., αναγκάζοντας τη να τη «μαζέψει».

Η ίδια το επιχείρησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας πάντως ακριβώς το αντίθετο, καθώς ουσιαστικά τις... επιβεβαίωσε. Συγκεκριμένα, η κυρία Ρεπούση ναι μεν τόνισε ότι διαψεύδει κατηγορηματικά τις δηλώσεις της για την έξοδο του Μεσολογγίου, αλλά ταυτόχρονα υποστήριξε ότι «πρέπει να ξανασκεφθούμε τον τρόπο που γιορτάζουμε τις εθνικές επετείους, ώστε να πάψουν να είναι στερεοτυπικές και να γίνουν περισσότερο αναστοχαστικές και χρήσιμες για την ιστορική μας μνήμη, αλλά και την προοπτική της χώρας μας». Με άλλα λόγια, η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., που έχει μείνει στην ιστορία με τα περί «συνωστισμού», τάσσεται αναφανδόν κατά των εορταστικών εκδηλώσεων, την ώρα βέβαια που προσφάτως παρέστη στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά (την εκλογική της περιφέρεια) φοβούμενη μη... χάσει τις ψήφους.

Ολα αυτά προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του δημάρχου Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη να τη… μαζέψει.

«Γιατί, κυρία Ρεπούση, να μην καταργηθεί και η Ελλάδα ως ιδιαίτερη εθνική οντότητα, καθώς και ό,τι την “αναπαριστά” ως ζώσα παράδοση και ιστορικό δρώμενο, αφού όλα κατ' εσάς είναι “εθνικιστικά κιτς” που αναπαράγουν την "εθνικιστική έξαρση"» διερωτάται ο κ. Κατσούλης και προσθέτει: «Εχετε επιλέξει να βρίσκεστε στην επικαιρότητα μέσω προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων, όπως η χθεσινή σας “να καταργηθεί η έξοδος του Μεσολογγίου ως αναπαράσταση”».

Καταλήγει δε απευθυνόμενος στον κ. Κουβέλη: «Γνωρίζοντας τις απόψεις σας για τα εθνικά ζητήματα, καθώς και την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για τον τόπο μας και το μεγαλείο της ηρωικής εξόδου των ελεύθερων πολιορκημένων, μαζέψτε την».


Αλ. Διαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου