Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στα ΑΕΙ δεν θα γίνει αποχώρηση εκπαιδευτικών αλλά ανακατανομή


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στα ΑΕΙ δεν θα γίνει αποχώρηση εκπαιδευτικών αλλά ανακατανομή Δε θα υπάρξει αποχώρηση του διδακτικού προσωπικού των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αλλά άλλη κατανομή, ενώ οι φοιτητές θα πάνε σε αντίστοιχα τμήματα.
Την καθησυχαστική αυτή δήλωση έκανε σήμερα
στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος , ενώ υπογράμμισε ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του πτυχίου των φοιτητών.
Ο κ. υπουργός αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη των Συμβουλίων ΔΣιοίκησης είπε ότι «Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας ήθελαν να εφαρμοστεί ο νόμος
και να προχωρήσουν μπροστά και σημείωσε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε στα 38 από τα 40 Ιδρύματα και έκανε λόγο για συμμετοχή άνω του 80%.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση είναι σε διαβούλευση, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι ο εξορθολογισμός των Πανεπιστημίων.
Για την κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι πρέπει οι πρυτανικές αρχές σε συνεργασία με το δήμο να επιλύσουν το ζήτημα, καθώς δεν αφορά μόνο την εικόνα του πανεπιστημίου, αλλά πρόκειται για θέμα υγείας.
Για τις μεταγραφές των φοιτητών, είπε ότι έχουν τεθεί κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και αφορούν τους πρωτοετής φοιτητές. Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα μπορούν να πάρουν μετεγγραφή φοιτητές άλλων ετών, είπε «δύσκολο».
Τέλος, γνωστοποίησε ότι υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Πειραιά για το Δημοτικό Θέατρο της πόλης, προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά του έξοδα, ώστε να μπορεί το θέατρο να παραδοθεί στους πολίτες. Μάλιστα σημείωσε ότι πρέπει να γίνει πόλος πολιτισμού, καθώς αποτελεί στολίδι για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου