Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Βασικός μισθός Γερμανού λοχία για τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ

 Αναδρομικό «γκρέμισμα» για τις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων φέρνει η ψήφιση του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων.
Οι μειώσεις μεσοσταθμικά κυμαίνονται κοντά στο 14%, ενώ με την κατάργηση και των «εικονικών» οδοιπορικών από αρχές του 2013 προσεγγίζουν το 24%, με το τοπίο ταυτόχρονα να είναι «θολό» για τις μισθολογικές προαγωγές. Ο βασικός μισθός του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων και του
ανώτατου διοικητού 150.000 ενστόλων, που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των συνόρων της χώρας, θα είναι πλέον 1.873 ευρώ.
Όσος, δηλαδή, ο βασικός μισθός Γερμανού λοχία, ενώ θα υπολείπεται σημαντικά του λοχία βορειοευρωπαϊκών κρατών, όπως το Βέλγιο και η Δανία.
Οι αξιωματικοί από το βαθμό του ταγματάρχη και κάτω θα λαμβάνουν βασικό μισθό μικρότερο των 1.000 ευρώ, ενώ ο βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού θα είναι 875 ευρώ, από 899 που ήταν έως τώρα.
Οι περικοπές-σοκ έγιναν διά της μείωσης των συντελεστών, ενώ «μαχαίρι» μπήκε και σε όλα τα επιδόματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του χρόνου υπηρεσίας, που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί.
Καταργούνται επίσης, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, τα «εικονικά» οδοιπορικά που δίδονταν για την υπερωριακή απασχόληση ή και για τις μετακινήσεις και αποτελούσαν σημαντικό βοήθημα.
Οι μισθοί των στρατιωτικών, έτσι όπως διαμορφώνονται από τις αρχές του Αυγούστου, μπορούν πλέον να συγκριθούν με χώρες όπως η Πολωνία και οι βαλκανικές που διαθέτουν Ενοπλες Δυνάμεις, οι οποίες δεν τυγχάνουν καμίας σύγκρισης με τις ελληνικές τόσο από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού όσο και εξοπλισμών, αλλά και κινδύνων άμυνας και ασφάλειας, που απορρέουν από τη στρατηγική θέση της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου