Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Δεν γίνονται αιτήσεις στα ΚΕΠ για το Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης


ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΕΠΟι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης δεν γίνονται προς το παρόν μέσω των ΚΕΠ .
Συγκεκριμένα μετά από πολλά ερωτήματα πολιτών στο dikaiologitika.gr αλλά και μετά από την μεγάλη προσελευση πολιτών στα ΚΕΠ για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και εάν μπορούν να γίνουν αιτήσεις σε αυτά, επικοινωνήσαμε με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και μας διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει διαδικασία για την αίτηση μέσω των ΚΕΠ τουλάχιστον προς το παρόν.  
Επίσης μετά από επικοινωνία με αρμοδίους του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης που
υπάγονται τα ΚΕΠ μας διευκρίνισαν επίσης ότι δεν γίνονται αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης αφού δεν έχει υπάρξει οδηγία για την διαδικασία προς το παρόν.
Η ΓΓΠΣ μας ενημέρωσε ότι για τους πολίτες που δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση της αίτησης από το taxisnet για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης είτε λόγω αδυναμίας να καταχωρήσουν την αίτηση είτε δεν έχουν την δυνατότητα χρήσης διαδικτύου η υπολογιστή θα υπάρξει τηλεφωνική υπηρεσία καταχώρησης της αίτησης στον τηλεφωνικό αριθμό 2104803131.
Επίσης σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι πολίτες που δεν ήταν υπόχρεοι τα τελευταία πέντε χρόνια υποβολής φορολογικής δήλωσης και δεν έχουν τον απαραίτητο για την ηλεκτρονική αίτηση αριθμό ειδοποίησης του εκκαθαριστικού να υποβάλουν την αίτηση. Η απάντηση της ΓΓΠΣ στην περίπτωση αυτή είναι ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες θα πρέπει να κάνουν αίτηση ώστε να προμηθευτούν κωδικούς του taxisnet και να κάνουν την αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου