Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Όλι Ρεν: Πρέπει να εγκρίνετε το ελληνικό πακέτο

Όλι Ρεν: Πρέπει να εγκρίνετε το ελληνικό πακέτοΗ Ελλάδα έκανε όσα της αναλογούσαν τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν και υπογράμμισε ότι οι διεθνείς εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να πράξουν αυτό που τους αναλογεί. Σήμερα, ο κ. Ρεν μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Ευρωβουλής, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάλεσε όλες τις χώρες που ανήκουν στην «οικογένεια» του ευρώ να εγκαταλείψουν την καταστρεπτική, όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική των κόκκινών γραμμών, να ξεπεράσουν το μύθο ότι η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο και τη Δευτέρα να πάνε στις
Βρυξέλλες στο Eurogroup και να εγκρίνουν το ελληνικό πακέτο. 
«Ζητώ», είπε ο κ. Ρεν «την πολιτική σας στήριξη για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να διευκολυνθεί εκταμίευση της δόσης σύμφωνα με τους όρους που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.Καταλήξαμε στην αρχή της βδομάδας σε μια συμφωνία η τρόικα με την κυβέρνηση. Το Eurogroup της Τρίτης σημείωσε ουσιαστική πρόοδο προς μια συμφωνία αν και δεν καταλήξαμε σε οριστικό συμπέρασμα».
Στη συνέχεια ο κ. Ρεν ανέφερε πως είναι σημαντικό ότι το Eurogroup αναγνώρισε ότι οι ελληνικές αρχές είχαν εφαρμόσει επιτυχώς όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις που είχαν συμφωνηθεί. «Κάτι που δείχνει πολύ σημαντική προσπάθεια από πλευράς Ελλάδας», πρόσθεσε ο κ. Ρεν και συμπλήρωσε: «Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, έχουν ληφθεί σημαντικές αποφάσεις για να συγκροτηθεί μια πιο αποτελεσματική φορολογική πολιτική κι αυτό έχει κρίσιμη σημασία γιατί η δίκαια κατανομή των φορολογικών βαρών δεν είναι μόνο θέμα δημοσιονομικό αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρέπει να ξεπεράσουμε το μύθο ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, είναι μια εντύπωση λανθασμένη και άδικη. Η Ελλάδα», είπε στη συνέχεια ο κ. Ρεν «επέδειξε αποτελεσματικότητα σε όλα όσα έπρεπε. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουν και οι διεθνείς εταίροι αυτό που τους αναλογεί. Και για να γίνει αυτό το Eurogroup πρέπει να συμφωνήσει σε μέτρα αξιόπιστα για να ξαναγίνει βιώσιμο το χρέος. Η συνεδρίαση της τρίτης μας έφερε πολύ κοντά σε συμφωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επανεξεταστεί στο μέλλον η βιωσιμότητα τους χρέους και δεν αποκλείεται να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις όταν αυτές κριθούν αναγκαίες, σύμφωνα με τις μελλοντικές εξελίξεις και την εφαρμογή τους προγράμματος».
Τέλος, είπε ότι τη Δευτέρα όλοι θα έλθουν στο Eurogroup με εποικοδομητικό πνεύμα και θα έχουν ξεπεράσει τη καταστρεπτική νοοτροπία των κόκκινων γραμμών. «Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην ληφθεί απόφαση για το ελληνικό πακέτο, η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας και η Κομισιόν εργάζεται στο μέγιστο βαθμό και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να πετύχουμε συμφωνία για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό», κατέληξε ο κ. Ρεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου