Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Άλλα τέτοια μέτρα δεν θα πάρει η χώρα"


Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος με την έναρξη της ομιλίας του αναφέροντας πως ο Αλ. Τσίπρας "επενδύει πολιτικά στον θάνατο της χώρας και επιχαίρει με τα προβλήματα".

Συνεχίζοντας την κριτική του στο κόμμα της Αριστεράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, ζητά εκλογές τέσσερις μήνες μετά από διπλή εκλογική αναμέτρηση και πρόσθεσε: "Απαντά στον Π. Λαφαζάνη, ο κ. Τσίπρας όταν ζητάει εκλογές, γιατί ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος με την
ειλικρίνεια που τον διακρίνει είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέτοιμος να κυβερνήσει".

"Με ποια προοπτική ζητά εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, την αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Με ποιες δυνάμεις θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Μιχαλολιάκο και τον κ. Καμμένο;", τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους αλλά και τα επώδυνα μέτρα που καλείται να πάρει η κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "δεν υπάρχει καλύτερο πλαίσιο από το ευρωπαϊκό για τη χώρα μας", ενώ πρόσθεσε ότι η κρατούσα ευρωπαϊκή πολιτική είναι "τιμωρητική και λανθασμένη". Ο ίδιος ξεκαθάρισε οτι αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία καθώς η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα.

"Ήταν λάθος μας η επιλογή του μοναχικού δρόμου, θα έπρεπε να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: "Ήταν λάθος η συγκρότηση του αρχικού τυφλού αντιμνημονιακού μετώπου".

Αναφερόμενος στις απόψεις που εκφράζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο Ευ. Βενιζέλος, είπε πως "το εμπόριο ελπίδας δεν είναι λύση", ενώ επιτιθέμενος στη Χρυσή Αυγή είπε ειρωνικά: "Τη Χρυσή Αυγή την βλέπω πεσμένη. Μίλησε για ειδικό δικαστήριο γιατί η Χρυσή Αυγή εγκαταλείπει την ιδέα του εκτάκτου στρατοδικείου".

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως το κόμμα αναλαμβάνει την ιστορική του ευθύνη και πρόσθεσε πως αναμφίβολα το κόμμα "ζει ένα δράμα με συγκρούσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου