Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις Λευκωσίας - τρόικας

Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις Λευκωσίας - τρόικας Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της κυπριακής Κυβέρνησης με την τρόικα σχετικά με το δανειακό πρόγραμμα της χώρας, με αποτέλεσμα οι χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών να ολοκληρωθει στις 02:00 τα ξημερώματα.

Λόγω των διαπραγματεύσεων ο υπουργός Οικονομικών της χώρας
κ. Βάσσος Σιαρλή ακύρωσε το σημερινό του ταξίδι στις Βρυξέλες εν όψει του Eurogroup.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη διαπραγματευτική ομάδα της Κυβέρνησης και τους επικεφαλής της τρόικα μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με το δημοσιονομικό σκέλος.

Οι συζητήσεις διεξάγονται με εντατικούς ρυθμούς, επικεντρώνονται σε ανοιχτά ζητήματα πολιτικής και θα συνεχιστούν μέχρι την εξεύρεση λύσης.

Εχθές ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας κάλεσε τους διεθνείς επενδυτές να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η πλήρως απελευθερωμένη εξωτερική πολιτική επενδύσεων της χώρας, ενθαρρύνοντας τους να επενδύσουν σε τομείς με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές, όπως της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αλλά και στον τουρισμόςκαι τη ναυτιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου