Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Δυναμική πορεία μαθητών

Δυναμική πορεία μαθητών
Στις 12.00  το μεσημέρι 200 μαθητές γυμνασίων και λυκείων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του καπνεργάτη. Έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, η οποία μετά από δύο ώρες κατέληξε στο χώρο του διοικητηρίου.
Οι μαθητές αναζήτησαν τους αντιπεριφερειάρχες για να τους επιδώσουν ψήφισμα αλλά στο διοικητήριο δεν ήταν κανείς λόγω των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, κινητοποιήσεις που
υποστηρίζουν με τη συμμετοχή τους κι οι αιρετοί της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Η χθεσινή κινητοποίηση των μαθητών άρχισε μόλις ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες εκδηλώσεις στα σχολεία για την επέτειο του πολυτεχνείου.
Μπροστά – μπροστά στην πορεία υπήρχαν δύο πρόχειρα πανό που είχαν συνθήματα τα οποία εξηγούσαν το λόγο της πορείας. Οι μαθητές χθες διαμαρτυρήθηκαν γιατί πολλοί από αυτούς πηγαίνοντας ή αποχωρώντας από το σχολείο τους πληρώνουν εισιτήριο. Δεν αποκλείεται τέτοιες κινητοποιήσεις να επαναληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι την ερχόμενη Τετάρτη και γι΄ αυτό το πρόβλημα η ΕΛΜΕ Καβάλας συγκαλεί συνάντηση μαθητών και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που θα γίνει στο χώρο του 6ου Λυκείου Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου