Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Το «άδειασμα» από τον Δραγασάκη μετά τις συνήθεις κορόνες του Τσίπρα



Αν και πριν από λίγες ημέρες έκανε λόγο για ακύρωση των Μνημονίων και εκλογές την άνοιξη, τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για μη αξιοποίηση των μεγάλων διαπραγματευτικών ικανοτήτων της Ελλάδας και ζητεί νωπή λαϊκή εντολή.

«Ο κ. Σαμαράς αρνείται πεισματικά να αξιοποιήσει τις μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες. Κατώτερος των περιστάσεων, μιλάει για τεχνικές δυσκολίες. Εχει χάσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας στον ελληνικό λαό, όταν μέχρι χθες υποστήριζε ότι, εάν
μέχρι τις 16 Νοεμβρίου δεν πάρουμε τη δόση, θα καταστραφούμε και θα πεινάσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στον κ. Τσίπρα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα, προς απογοήτευσή του, θα τα καταφέρει». Οπως μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε, «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει ότι μόνιμη φαντασίωσή του είναι η χρεοκοπία της χώρας και η έξοδος από την Ευρώπη», για να σπεύσει από την πλευρά της η Κουμουνδούρου να υποστηρίξει ότι «ο γκεμπελισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν γνωρίζει όρια».

Την ίδια ώρα, ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον Alpha, δήλωσε ότι είναι «κυνικό ψέμα ότι η δόση θα τονώσει την οικονομία». Ουσιαστικά, δηλαδή, άδειασε τον κ. Τσίπρα, που μόλις προχθές είχε υπογραμμίσει ότι «είναι αναμφίβολα σημαντικό να υπάρξει η δανειακή διευκόλυνση στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, το στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Χορστ Ράιχενμπαχ, επισημαίνοντας ότι τον είδε πολύ σκεφτικό για όλα αυτά (σ.σ.: για τις γερμανικές αποζημιώσεις). Τέλος, σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λόυκα Κατσέλη, λέγοντας ότι «όλη η στρατηγική που ακολουθήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση ήταν μια λανθασμένη και αδιέξοδη στρατηγική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου