Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Μικρότερος κίνδυνος άσθματος για τα παιδιά που τρώνε ψάρια


Μικρότερος κίνδυνος άσθματος για τα παιδιά που τρώνε ψάρια
Τα παιδιά που τρώνε ψάρι έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για ανάπτυξης άσθματος: ωστόσο πρέπει να υπάρχει μία βασική προϋπόθεση: η κατανάλωση ψαριών πρέπει να γίνεται μεταξύ των πρώτων 6 με 12 μηνών της ζωής του παιδιού. Εάν η κατανάλωση αρχίσει και γίνεται μετά τον πρώτο χρόνο, τότε δεν υπάρχει καμιά θετική συσχέτιση με
το άσθμα.
Τα αποτελέσματα βασίζονται σε έρευνα που έγινε σε περισσότερα από 7.000 παιδιά στην Ολλανδία και έρχονται να υποστηρίξουν τη θεωρία που αναφέρει ότι η πρώιμη κατανάλωση των χρήσιμων λιπαρών οξέων που έχουν τα ψάρια, προστατεύει από την ανάπτυξη του άσθματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου