Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: Να ψηφιστούν τα μέτρα απ' όλους-Οι δεσμεύσεις μας ισχύουν... μόλις ανακάμψουμε

Ολοκληρώθηκε  η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ. Τη σειρά παίρνουν οι δυο υπουργοί της κυβέρνησης, Γιάννης Στουρνάρας και Γιάννης Βρούτσης. Με τους δυο υπουργούς της κυβέρνησης θα ξεκινήσει κατάλογος ολιγόλεπτων παρεμβάσεων των βουλευτών του κόμματος.

Την ανάγκη να ψηφιστούν τα μέτρα προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου και να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά επισήμανε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Όπως ανέφερε, τα χρήματα που θα εισρεύσουν θα είναι περισσότερα από τις περικοπές.

«Να γίνει άμεσα η ψήφιση των μέτρων για να πάρουμε την επόμενη δόση. Οφείλουμε να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε πάνω από 31,5 δισ. ευρώ ώστε να επιστραφούν οφειλές του κράτους σε ιδιώτες για να υπάρξει ρευστότητα. Τα χρήματα που θα εισρεύσουν στο επόμενο διάστημα θα είναι περισσότερα από τις περικοπές δαπανών» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Χάσαμε από μειώσεις δαπανών και μισθών και αυξήσεις φορών, από ύφεση και ανεργία, το 35% του βιοτικού επιπέδου. Πρόκειται για τεραστία καθίζηση ευημερίας σε ελάχιστο χρόνο κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ευρώπη. Αν βγαίναμε τώρα από το ευρώ, θα είχαμε τουλάχιστον διπλάσιο ποσοστό πτώσης. Σε λίγους μήνες θα χάναμε το 80% του επιπέδου ζωής που είχαμε 2009, κάτι που δεν θα είχε ξαναγίνει ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο σε περίοδο ειρήνης» προειδοποίησε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ ισχύουν απολύτως, αλλά έχουν ορίζοντα τετραετίας. «Όσα μπορέσαμε τα πραγματοποιούμε τώρα. Θα αποκαταστήσουμε όλες τις αδικίες, αλλά πρώτα πρέπει να πιάσουμε τους στόχους»δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τα συμφωνημένα θα τηρηθούν. Οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις· όχι γιατί μάς το ζητάνε, αλλά γιατί είναι προς το συμφέρον μας (...) δεν θα ξανακοπούν μισθοί και συντάξεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός, υποσχόμενος ότι τα οικογενειακά εισοδήματα έως 25.000 ευρώ θα πληρώσουν λιγότερους φόρους.

«Δεν γίνεται να παίρνουν οι εργατοπατέρες τεράστιες συντάξεις την ώρα που χιλιάδες συνταξιούχοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται. Όλα αυτά να τα ξεχάσουν τελειώσανε» είπε ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε ότι τελειώνουμε οριστικά και αμετάκλητα με το ενδεχόμενο εξόδου και αίρεται η απομόνωση της χώρας μετά τις κρίσιμες ψηφοφορίες. «Μένουν να γίνουν πολλά, και τα πιο κρίσιμα ίσως, αλλά τουλάχιστον έχει αλλάξει ο τρόπος που μας βλέπουν και η αξιοπιστία μας» τόνισε.

Μένουν να γίνουν πολλά, και τα πιο κρίσιμα ίσως, αλλά τουλάχιστον έχει αλλάξει ο τρόπος που μας βλέπουν και η αξιοπιστία μας

Απευθυνόμενος προς την ΚΟ τόνισε ότι «σε τέτοιες ώρες, καλούμαστε ως βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας να υπηρετήσουμε τα ύψιστα συμφέροντα του έθνους. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ό,τι συνέβη χθες. Υπάρχει αγωνία για τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας. Κορυφαίο στοιχείο που υπαγορεύει του να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην επίτευξη του εθνικού μας καθήκοντος. Η κυβέρνηση δεν είχε την παραμικρή περίοδο χάριτος».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κέρδισε κρίσιμες μάχες τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό: «Ήθελαν να μεταχειριστούν την Ελλάδα ως Ιφιγένεια, ήθελαν να θυσιάσουν την Ελλάδα για να επιβάλλουν πειθαρχία στα υπόλοιπα μέλη. Η Ελλάδα θα είχε τότε καταστραφεί» παρατήρησε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην «εκστρατεία για το χτύπημα της λαθρομετανάστευσης», κάνοντας λόγο για εφαρμογή του νόμου προς πάσα κατεύθυνση και για ανακατάληψη των πόλεων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου