Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Διευκρινήσεις για την παράλληλη στήριξη-Επιλογή με αναπλήρωση προϊσταμένων ΚΕΔΔΥ

Κατόπιν ερωτημάτων που υποβλήθησαν στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας , ο Διευθυντής της συγκεκριμένης υπηρεσίας Κ. Λολίτσας διευκρινίζει ότι:

Η παράλληλη στήριξη είναι μία διακριτή δομή φοίτησης στην ΕΑΕ με σκοπό την εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τη διεπιστημονική ομάδα του οικείου ΚΕΔΔΥ, όπως ορίζει ο νόμος 3699/2008 άρθρο 6 παρ.β.


Επίσης, οι αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης τοποθετούνται και μισθοδοτούνται σύμφωνα με τα ισχύοντα στα προγράμματα ΕΣΠΑ.
Κατόπιν των ανωτέρω και σε συνδυασμό με την 126057/15-10-2012 εγκύκλιό μας, σας ενημερώνουμε ότι οι διατιθέμενοι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης μπορούν να απασχολούνται μόνο σε αυτήν και για κανένα άλλο λόγο.
Επιλογή με αναπλήρωση προϊσταμένων ΚΕΔΔΥ
Κατόπιν ερωτημάτων που υποβλήθησαν στην υπηρεσία μας, σας διευκρινίζουμε ότι για όσους αναπληρωτές προϊσταμένους ΚΕΔΔΥ έληξε η διετής θητεία, επαναπροκηρύσσεται η θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 4 του Νόμου 3699/2010. Δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή έχουν εκπαιδευτικοί που διαθέτουν σπουδές στην ΕΑΕ ή μέλη του ΕΕΠ, οι οποίοι υπηρετούν οργανικά σε σχολικές μονάδες ή ΚΕΔΔΥ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται το ΚΕΔΔΥ, με την προϋπόθεση να έχουν 3ετή προϋπηρεσία σε ΣΜΕΑΕ ή ΚΕΔΔΥ. Για τα υπόλοιπα ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 13, 19, 20 του Ν. 3848/2010.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΛΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου