Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ Οι Ισραηλινοί προ των πυλών της Γάζας - Δύο Ταξιαρχίες "άναψαν μηχανές"



Εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσει ο ισραηλινός Στρατός, όπως καταδεικνύουν όλα τα στοιχεία. Αυτή την ώρα η ειδικευμένη σε επιχειρήσεις εντός αστικών περιοχών 84ηΤαξιαρχία Givati και η μοναδική Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών του ισραηλινού Στρατού έχουν λάβει θέσεις μάχης γύρω από την Γάζα. Σημειώνεται ότι η Ταξιαρχία Givati είχε πραγματοποιήσει επιχείρηση βαθιάς διείσδυσης στην Λωρίδα της Γάζας το Φεβρουάριο του 2008 στην επιχείρηση Hot Winter στην οποία είχαν σκοτωθεί 122 μαχητές των Παλαιστινίων και τρείς Ισραηλινοί. Σήμερα όμως τα πράγματα θα είναι έτσι; Η Χαμάς έχει εξοπλιστεί πολύ καλά από το Ιράν και το κυριότερο δείχνουν πολύ περισσότερο εκπαιδευμένοι απ'ότι στις προηγούμενες μάχες. 
Πριν δύο ώρες, ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου στο Τελ αβίβ για πρώτη φορά μετά το 1991, την ώρα που σε απόσταση μικρότερη από 12 χλμ από το Τελ Αβίβ και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Rison Lezion προσέκρουσαν ρουκέτες που εξαπέλυσε η Hamas από την Λωρίδα της Γάζας και οι οποίοιες ξέφυγαν από το Iron Dome. Για πρώτη φορά πύραυλοι από την Λωρίδα της Γάζας έπληξαν περιοχές στο κέντρο της χώρας με τις σειρήνες να ηχούν  στις πόλεις Holon, Ness Ziona, Gan Raveh, Beer Yacov αλλά και στο Τελ Αβίβ
στέλνοντας τους κατοίκους της πόλης στα καταφύγια.

Επιπλέον οι τηλεπικοινωνίες στο Τελ Αβίβ διεκόπησαν. Την ευθύνη για την επίθεση με πυραύλους  Fajr ιρανικής κατασκευής στο Τελ Αβίβ ανέλαβε η οργάνωση Islamic Jihad. Συνολικά 275 ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από χτές από την Λωρίδα της Γάζας από αυτές οι 80 αναχαιτίστηκαν από το σύστημα Iron Dome.
Τρείς ρουκέτες έπληξαν στην περιοχή της ερήμου Negev στην πόλη Beersheba κοντά στην περιοχή της Dimona όπου βρίσκονται οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ σε απόσταση 75 χλμ από την Γάζα από τις οποίες οι δύο αναχαιτίστηκαν από το σύστημα Iron Dome.
Τρία ακόμα πύραυλοι έπληξαν την περιοχή Eshkol. Από την αρχή της επιχείρησης Pillar of Defense των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν πληγεί 200 στόχοι στην Γάζα Και όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί δεν έχουν πληγεί αστυνομικοί σταθμοί, πολίτες ή άλλα δημόσια κτίρια παρα εκτοξευτές πυραύλων σημεία αποθήκευσης κλπ. Από την επίθεση της Hamas έχουν τραυματιστεί 13 πολίτες 3 στρατιώτες ενώ σκοτώθηκαν τρείς πολίτες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου