Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Διαδηλώσεις στη Γαλλία για γάμους ομοφυλόφιλων

Διαδηλώσεις στη Γαλλία για γάμους ομοφυλόφιλωνΠάνω από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Γαλλίας κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Ολάντ που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιού.

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, στο Παρίσι διαδήλωσαν περίπου 70.000 άτομα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε 200.000.

Στη Λιόν περίπου 22.000 άνθρωποι είχαν κατέβει στους δρόμους σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτέςήταν 27.000. Στη Μασαλία ήταν 6.000 - 8.000.

Στην Τουλούζη χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλές εκατοντάδες άλλους, που
μετείχαν σε αντιδιαδήλωση. Η αστυνομία απώθησε τους δεύτερους, κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Αντιδιαδηλωτές βρήκαν στο δρόμο τους οι "αντιτιθέμενοι" και στη Μασαλία, οι οποίοι τους φώναζαν "υπάρχω με δύο μπαμπάδες".
Η αστυνομία στη Λιόν συνέλλαβε περίπου 40 νέους από τους περίπου 200 που μετείχαν σε αντιδιαδήλωση, η οποία είχε στόχο την καταδίκη του ομοφοβικού χαρακτήρα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Νέες διαδηλώσεις κατά του γάμου μεταξύ των ομοφυλοφίλων αναμένεται να γίνουν την Κυριακή, μετά από αίτημα του ινστιτούτου Civitas, που πρόσκειται στους Καθολικούς.

Το Σάββατο ο Πάπας Βενέδικτος κάλεσε την Εκκλησία της Γαλλίας "να ακουστεί η φωνή της αδιάκοπα και με αποφασιστικότητα στις δημόσιες συζητήσεις για τα κοινωνικά θέματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου