Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΟ ΧΩΝΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΟΥΓΑ

1HRISTOFILOPOULOU3 thumb307
Η κυριακάτικη εφημερίδα «Το Χωνί» δημοσιεύει σήμερα σε δισέλιδο άρθρο το ιστορικό και τις πολιτικές διαστάσεις της ίδρυσης ιδιωτικού ΙΕΚ με συνεργασία της κόρης της πρώην Υφυπουργού Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου και του σχολάρχη Φ. Μπουγά που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την υποκλοπή και διαρροή θεμάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην αποκάλυψη της ΟΙΕΛΕ για την κοινή επιχείρηση «Μπουγά-Χριστοφιλοπούλου» και στην περίεργη καθυστέρηση εκδίκασης από το ΚΥΣΔΕ – εδώ και 2,5 χρόνια – της ένστασης της τότε Υπουργού Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου κατά της πρωτόδικης απόφασης του ΠΥΣΠΕ Μεσσηνίας που είχε καταδικάσει τον κ. Μπουγά με την αστεία ποινή-χάδι των 25.000 ευρώ, όταν οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί με πρόταση και της ΟΙΕΛΕ καταδικάστηκαν σε βαρύτατες ποινές (3 από αυτούς απολύθηκαν οριστικά από την εκπαίδευση).Θυμίζουμε εδώ πως για τέτοιου μεγέθους αδίκημα η νομοθεσία προβλέπει έως και την ποινή της άρσης της λειτουργίας του σχολείου.
Το άρθρο φιλοξενεί επίσης δήλωση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτού, ο οποίος χαρακτηρίζει την υπόθεση αυτή ως νοσηρό σύμπτωμα ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν σαν στόχο της εκποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και την αρπαγή του από ασύδοτα συμφέροντα.
Πηγή: ΟΙΕΛΕ
Δείτε το άρθρο της εφημερίδας «Το Χωνί»





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου