Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τάζει υπουργεία στους «πιστούς» του



Την μπάλα στην... εξέδρα επιχειρεί να πετάξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ώρα που οι «φυλές» του κόμματός του συνεχίζουν τον εμφύλιο, εκείνος φτιάχνει «οδικό χάρτη για την κυβέρνηση».

Ο κ. Βενιζέλος, από τη μια, «ακύρωσε» τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που αρχικά είχε αφήσει η Ιπποκράτους να διαρρεύσει, και τη μετέτρεψε σε «light» ΚΤΕ, για να αποφύγει τη σύγκρουση, και, από την άλλη, άρχισε να τάζει υπουργεία στους «πιστούς» του. Μάλιστα, ύστερα από κλειστή σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, αποφάσισε στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να ζητήσει από τον κ. Αντώνη Σαμαρά να επανακαθορίσουν το πλαίσιο συνεργασίας των κυβερνητικών εταίρων,
με πρόσχημα τον καλύτερο συντονισμό.

Στο εσωκομματικό πεδίο, ο συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος επιχείρησε χθες να κατεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τους διαγραμμένους. Μιλώντας στον Βήμα FM για το ενδεχόμενο επιστροφής τους, επισήμανε ότι «(σ.σ: στο ΠΑΣΟΚ) χρειάζομαστε χρόνο και ηρεμία, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι μας έχει συμβεί. Μπορούμε να βρεθούμε ξανά στο συνέδριο με τα στελέχη που αποχώρησαν και να συζητήσουμε ξανά για την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ», αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για όσους επιθυμούν να επανεγγραφούν στις τοπικές οργανώσεις για να πάρουν μέρος στο συνέδριο.

Σήμερα πάντως που επιστρέφει ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος από την Πράγα, όπου μετείχε στην επιτροπή του ΝΑΤΟ, αναμένεται νέος γύρος αντιπαράθεσης, μια και φαίνεται ότι θα σηκώσει το γάντι, επιμένοντας στην πρότασή του για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πάντως και χθες ο κ. Λοβέρδος δέχτηκε πυρά τόσο από τον κ. Λ. Γρηγοράκο, που τόνισε ότι «πότε συμμετείχε ο κ. Λοβέρδος στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και τώρα ζητάει τη σύγκλησή της;». Από την επίθεση δεν γλιτωσε ούτε ο «κολλητός» του κ. Βενιζέλου, Γιάννης Δατσέρης, που «απαξίωσε την ιστορία του κόμματος», χαρακτηρίζοντας φούσκα το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, το «άδειασμα» Δατσέρη έγινε και από τον Πάρι Κουκουλόπουλο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεδριάζουν την Τετάρτη οι δύο Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας του ΠΑΣΟΚ. Την Τετάρτη ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας θα ενημερώσει τους βουλευτές για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020 και ειδικότερα για το ΕΣΠΑ.

Την Πέμπτη, ο κ. Φ. Σαχινίδης, ο οποίος έχει επιφορτιστεί να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που αφορούν το Εurogroup, θα ενημερώσει σχετικά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου