Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Βενιζέλος προς ομολογιούχους: Εκανα ό,τι μπόρεσα, δεν τα κατάφερα

 Την απάντησή του σε όσους δικαιολόγησαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος από κατόχους ομολόγων
του ελληνικού δημοσίου έδωσε με γραπτή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά πως επεδίωξε με διάφορους τρόπους να εξαιρεθούν από την υπαγωγή στο PSI τα φυσικά πρόσωπα που κατείχαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, αλλά συνάντησε την
άκαμπτη θέση των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που απαίτησαν να μην εξαιρεθεί κανένα φυσικό πρόσωπο από τη διαδικασία.
Επισημαίνει δε, πως το συγκεκριμένο θέμα μπορεί και πρέπει να τεθεί στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των εταίρων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Παράλληλα, δίνει και την... απευθείας απάντησή του προς τους κατόχους των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου λέγοντας πως δεν δέχθηκαν την πρόταση που τους είχε κάνει και επέλεξαν την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας αμφισβητώντας τη νομιμότητα του PSI, παρασυρόμενοι από εξαγγελίες άλλων κομμάτων.
 
«Μόνη μου ελπίδα είναι ότι στη χώρα μας ο ορθός λόγος θα αντέξει, παρά τις πολιτικές, κοινωνικές και δημοσιογραφικές πιέσεις που υφίσταται. Ο ορθός λόγος είναι η βάση και της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, αλλά και της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής συνοχής» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος στην απάντησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου