Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τίμησαν την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου


Τίμησαν την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδιακής Βουλής της Αυστραλίας αλλά και της πολιτειακής βουλής της Βικτώριας τίμησαν την εκδήλωση της Χιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Αδαμάντιος Κοραής» για να τιμηθεί η εκατοστή επέτειος της απελευθέρωσης της Χίου. Ανάμεσά τους η ομοσπονδιακή βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Μαρία Βαμβακινού, ο πολιτειακός Φιλελεύθερος βουλευτής, Μάρι Τόμσον, η πολιτειακή σκιώδης υπουργός, Τζένη Μικάκου, και η νέα (και Χιώτισσα στην καταγωγή) βουλευτής της
Βικτώριας, Τζένιφερ Κάνις.
Όλοι οι Αυστραλοί πολιτικοί στάθηκαν ιδιαίτερα στη σημαντική επέτειο και τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Χιώτες για την ελευθερία. Στη δική του, σύντομη ομιλία, ο πρόεδρος της Αδελφότητας, Γεώργιος Κολύβας, αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας και μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Πέρασαν εκατό χρόνια από τη σημαντική επέτειο την τιμούμε σήμερα και θα την τιμάμε πάντα όπου και αν βρισκόμαστε. Θέλω να υπογραμμίσω ότι η Χιακή Αδελφότητα κάνει ότι μπορεί για να κρατά στενούς τους δεσμούς μας με την αγαπημένη μας Χίο. Και φυσικά να διατηρεί, εδώ στην Αυστραλία τις παραδόσεις μας.
Είμαστε πάντα στο πλευρό της Ελλάδας και της Χίου μας.
Και φέτος, που το νησί γνώρισε για άλλη μια φορά καταστροφικές πυρκαγιές, η Αδελφότητά μας συμβολικά πρόσφερε ένα ποσόν σε σχετικό έρανο και καλεί και εσάς να τον ενισχύσετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου