Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Νέο χτύπημα από Λαφαζάνη



Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα, ο εσωκομματικός διχασμός γίνεται ολοένα και πιο έντονος, μια και είναι εμφανής η προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να... καπελώσει τάσεις και συνιστώσες. Αυτό μάλιστα υποστήριξε και ο επικεφαλής της αριστερής μειοψηφίας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Εποχή», δείχνοντας έτοιμος να συγκρουστεί ξανά με τον κ. Τσίπρα, μετά και τη δήλωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει».

«Πάμε να συζητήσουμε τη διακήρυξη του νέου κόμματος, όπου υπάρχουν και διαφορές. Αυτό δεν είναι κακό. Αν τυχόν τις πνίξουμε στο όνομα μιας υπέρτατης αρχής, δεν νομίζω ότι θα πετύχουμε πολλά πράγματα. Αυτή η υπέρτατη αρχή σήμερα θα πνίξει αυτές τις διαφορές, αύριο θα πνίξει τις
άλλες και αυτό δεν τελειώνει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος έστειλε σαφές μήνυμα τόσο στην ηγεσία όσο και στις συνιστώσες, προκειμένου να μην πιαστούν στον... ύπνο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται ακόμη περισσότερες ενστάσεις σε ό,τι αφορά τις «μεθοδεύσεις» του κ. Τσίπρα ώστε να γίνει κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Στο μεταξύ, αν και ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, δεδομένη θεωρείται η προσχώρηση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το φλερτ υπήρχε εδώ και καιρό, ωστόσο «επισημοποιήθηκε» κατά τη διάρκεια συνάντησης του ανεξάρτητου βουλευτή με τον κ. Τσίπρα. Σε ανακοίνωσή του συγκεκριμένα ο κ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ «ότι είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει - βοηθήσει στην κάθε προσπάθεια ανατροπής του παλιού και του σάπιου» και μάλιστα, κατά πληροφορίες, θα προστεθεί στην ομάδα που ασχολείται με την οικονομία.

Τέλος, αναταράξεις έχει προκαλέσει ακόμη και μέσα στο κόμμα του η συνέντευξη του κ. Τσίπρα στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», στην οποία υποστήριξε ότι «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει». Κάποιοι μάλιστα έλεγαν ότι ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να αποφύγει τη συγκεκριμένη δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου