Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Εντολή Σαμαρά για τελείωμα του νόμου Ραγκούση για την υπηκοότητα

Με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά καλούνται ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για την άμεση εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς...
τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής "ιθαγένειας" (τι "ιθαγένεια" ρε Μπαλτάκο... Υπηκοότητα πες! Είσαι και δικηγόρος...), τόσο με την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το Δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί.

Παράλληλα ο κ. Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου όπως εντός 7 ημερών προετοιμάσει και δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την ως άνω απόφαση του Δικαστηρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης
Παναγιώτης Μπαλτάκος

Να θυμίσουμε ότι μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο νόμος 3838/2010 -γνωστός και ως νόμος Ραγκούση- είναι αντισυνταγματικός. Οι σχετικές διατάξεις του νόμου 3838/2010 έδιναν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση "ιθαγένειας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου