Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΕΞ: Δεν έχει χαλαρώσει η επαγρύπνηση για το Σκοπιανό

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει χαλαρώσει την επαγρύπνησή του απέναντι στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ενώ καταγράφει και καταγγέλλει συστηματικά ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων σε θέματα φαλκίδευσης της ιστορίας μας, ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου.
Όπως είπε ο ΥΦΥΠΕΞ, η κυβέρνηση των Σκοπίων αναλώνεται στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος, προφανώς για δική της εσωτερική κατανάλωση, η Αθήνα όμως θα εξακολουθήσει να τηρεί εποικοδομητική και υπεύθυνη στάση για την εξεύρεση μίας
αμοιβαία αποδεκτής λύσης, στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ακόμα πρόσθεσε πως η κυβέρνηση στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες του ειδικού εκπροσώπου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, του κ. Νίμιτς, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ, που αποτελεί και την οδό η οποία μπορεί να μας οδηγήσει στη λύση.
Σχετικά με το ζήτημα της αναγνώρισης των Σκοπίων από τρίτες χώρες, υπό τη λεγόμενη συνταγματική τους ονομασία, ο κ. Τσιάρας είπε ότι «οι αριθμοί που δίνει η άλλη πλευρά είναι σαφώς παραπλανητικοί», εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το ζήτημα είναι πολύ πιο σύνθετο από τον απλουστευτικό χαρακτήρα που του έχει προσδώσει η ηγεσία της γειτονικής χώρας.
Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιώταρος είπε ότι η σύνθετη ονομασία «ισοδυναμεί με προδοσία». Μάλιστα σημείωσε ότι «θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους και να ξέρουν ότι αυτό το μαϊμού κράτος των γυφτοσκοπιανών θα γίνει παρελθόν πολύ σύντομα. Αν δεν γίνει από τις εσωτερικές του αναταραχές, θα γίνει από την σίγουρη και επερχόμενη άνοδο της Χρυσής Αυγής που σύντομα θα είναι στην κυβέρνηση αυτής της χώρας και με τις άμεσες αποτελεσματικές και πολύ μάχιμες ενέργειές της θα καταστήσει σαφές σε φίλους και εχθρούς ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν διαπραγματεύεται με τίποτα. Όπως είχε πει και ο Μέγας Αλέξανδρος τα δεσμά που δεν λύνονται, κόβονται».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου