Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

«Δάκρυα» Βενιζέλου κατόπιν εορτής για τα υπερχρεωμένα νοικυριά!



Μετά το κάζο και το κράξιμο που έφαγε από τους μικροομολογιούχους έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας την Τετάρτη το απόγευμα, ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να δει τον κ. Προβόπουλο στο ασφαλές κτίριο της Βουλής.

Από εκεί λοιπόν επιχείρησε να στήσει το «φιλολαϊκό» προφίλ του, σε μια προσπάθεια από τη μία να δείξει ότι αλλάζει γιατί βουλιάζει και από την άλλη να κερδίσει χρόνο από την εσωκομματική αντιπαράθεση συνιστώντας εργασιοθεραπεία. Μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο, τάχθηκε υπέρ ενός νέου τραπεζικού συστήματος δηλώνοντας: «Ο ελληνικός λαός βάζει πολλά λεφτά στις τράπεζες και θέλουμε ένα σύμφωνο ρευστότητας». Και πρόσθεσε: «Επίσης, έχει
πολύ μεγάλη σημασία ο καθένας που χρωστάει στις τράπεζες, το κάθε υπερχρεωμένο νοικοκυριό, να νιώσει ότι υπάρχει ένα πλαίσιο που το προστατεύει με έναν δίκαιο τρόπο. Αυτό το νόημα έχει η πρόταση που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ρυθμίσεις οι οποίες είχαν συμφωνηθεί πριν από τις εκλογές με την τρόικα».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης και Θάνος Μωραΐτης.

Η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά η οποία, όπως ανακοινώθηκε, θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη, συζητήθηκε και στη χθεσινή κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας Οικονομικών και Ανάπτυξης του κινήματος.

Στην πρόταση που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, που επί της ουσίας σε πολλά σημεία της είναι αντιγραφή της πρότασης Σαμαρά, προτείνει ως ανώτατο όριο της δόσης εξυπηρέτησης των δανείων το 30% του εισοδήματος των οφειλετών, ενώ ζητά όριο 2.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που να μην μπορεί να κατασχεθεί από το Δημόσιο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα 1.200 στελέχη του κόμματος που θα αποτελέσουν την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, επικεφαλής της οποίας φέρεται ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος. Για τη θέση του γραμματέα «παίζουν» και ο Νίκος Ανδρουλάκης με την Τόνια Αντωνίου, ενώ ο π. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης φέρεται ως αντικαταστάτης του Γιάννη Δαντσέρη στη γραμματεία Επικοινωνίας.

Τέλος, νέα επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε χθες ο Μάρκος Μπόλαρης με σχόλιο που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

«Ο Βενιζέλος, ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδος, έχει δικαίωμα να διαγράψει μέλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, όχι από το ΠΑΣΟΚ» έγραψε ο κ. Μπόλαρης.





«Πρώτα κανόνες και μετά ο ανασχηματισμός»

Μια που τα... μνημόνια είναι ειδικότητά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σκέπτεται να συγγράψει ένα ακόμη. Οχι βέβαια, αυτήν τη φορά, για την τρόικα, αλλά για τις σχέσεις συνεργασίας των κυβερνητικών εταίρων. Μάλιστα, όπως διέρρεε η Ιπποκράτους και έκαναν σημαία οι Ηρακλειδείς του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, «πρέπει να μπουν πρώτα κανόνες συνεργασίας και ύστερα να συζητήσουμε για ανασχηματισμό». Το κείμενο μάλιστα πρόκειται να παραδώσει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επόμενη συνάντηση των τριών αρχηγών. Στην ίδια λογική φαίνεται πάντως ότι κινείται και ο κ. Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι και αυτός στριμωγμένος στο εσωκομματικό πεδίο και ψάχνει να βρει κάπου να ακουμπήσει μετά τα τραύματα που έχουν ανοίξει οι διαφοροποιήσεις, τόσο οι δικές του στις τρεις τελευταίες ψηφοφορίες (αποκρατικοποιήσεις - μέτρα - Προϋπολογισμός) αλλά και στελεχών και βουλευτών του.

Και οι δυο θα ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να ενημερώνονται πριν από την κατάθεση των νομοσχεδίων, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα και να υπάρχει ενιαίος λόγος και βηματισμός. Από την άλλη, ο κ. Βενιζέλος σκοπεύει να ζητήσει από τον κ. Κουβέλη να μην είναι με το ένα πόδι στην κυβέρνηση, αλλά και να του πει ότι δεν είναι εκείνος ο... καλός και οι άλλοι οι κακοί.

Τη «γραμμή» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ διοχέτευσαν χθες ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος μιλώντας στον Real fm έκανε λόγο για «το πρόβλημα επικοινωνίας» που υπάρχει στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση πρώτα θα πρέπει να θέσει τους κανόνες και μετά να ορίσει τα πρόσωπα». Και ο πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαπας πρόσθεσε ότι πρέπει να μπουν κανόνες για όλους και μετά να μιλήσουμε για ανασχηματισμό.


Ν. Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου