Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Νομοσχέδιο για την επαναφορά μετεγγραφών και πτυχιακή εξεταστική

Νομοσχέδιο για την επαναφορά μετεγγραφών και πτυχιακή εξεταστική Νομοσχέδιο που θα επαναφέρει τις μετεγγραφές φοιτητών που ταυτόχρονα σπουδάζουν σε άλλες πόλεις αδέρφια τους με οικονομικά κριτήρια καθώς και την πτυχιακή εξεταστική, κατατιθεται την Πέμπτη ή Παρασκευή στη Βουλή , προς ψήφιση, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας μιλώντας χθες Δευτέρα ,στη Βουλή ,είπε τα εξής:
«Στο νομοσχέδιο που καταθέτουμε αυτή την εβδομάδα έχουμε δύο κοινωνικές ρυθμίσεις, αν επιτρέπετε, να τις ονομάσω έτσι.
Η πρώτη αφορά κάποια κριτήρια τα οποία θέτουμε για μεταγραφές, για παιδιά και οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια κ.ο.κ., για να μπορέσουν να ανακουφιστούν οικογένειες οι οποίες έχουν παιδιά που σπουδάζουν σε δύο και τρεις πόλεις. Αυτή είναι μία κοινωνική ρύθμιση, μία ρύθμιση κοινωνικής ευαισθησίας, η οποία είναι μέσα στο νομοσχέδιο που καταθέτουμε.
Η δεύτερη είναι συναφής με την πρώτη. Θα επαναφέρουμε την πτυχιακή εξεταστική, ούτως ώστε οι φοιτητές επί πτυχίω να μην αναμένουν αναγκαστικά την εξεταστική του Ιουνίου ή του Σεπτεμβρίου. Αν είναι να τελειώσουν τη φοίτησή τους, να μπορούν μέσα στο Φεβρουάριο να δώσουν εξετάσεις για να μην έχουν τα έξοδα οι οικογένειές τους, να τους συντηρούν στις πόλεις που σπουδάζουν κ.λπ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου