Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Γαλλία: Νικητές δηλώνουν και οι δύο υποψήφιοι διάδοχοι του Σαρκοζί

Γαλλία: Νικητές δηλώνουν και οι δύο υποψήφιοι διάδοχοι του ΣαρκοζίΤη νίκη διεκδικούν, μετά τη χθεσινή ψηφοφορία και εν μέσω καταγγελιών για νοθεία, και οι δύο υποψήφιοι διάδοχοι του Νικολά Σαρκοζί για την ηγεσία των συντηρητικών και συγκεκριμένα για το UMP, Φρανσουά Φιγιόν και Ζαν-Φρανσουά Κοπέ.

Στη χθεσινή ψηφοφορία συμμετείχαν οι μισοί και πλέον από τα 300.000 μέλη του κόμματος, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, γεγονός που ανάγκασε πολλά εκλογικά κέντρα να
παρατείνουν τη λειτουργία τους.

Αργά χθες το βράδυ, και μετά τις κατηγορίες και καταγγελίες για νοθεία εκ μέρους και των δύο πλευρών, ο Κοπέ δήλωσε ότι είναι ο νικητής με διαφορά 1.000 ψήφων για να ακολουθήσει λίγη ώρα αργότερα ο αντίπαλός του και φαβορί για την ηγεσία Φιγιόν, ο οποίος ανακήρυξε τον εαυτό του νικητή με προβάδισμα 224 ψήφων.

Λίγο μετά τις 04:00, η επιτροπή καταμέτρησης, μετά την αδυναμία ανάδειξης νικητή, προέβη σε διακοπή των εργασιών της, οι οποίες θα επαναληφθούν σήμερα. Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Το UMP δεν έχει ηγέτη μετά την ήττα του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαΐου. Ο Κοπέ, που θεωρείται ο πιο συντηρητικός από τους δύο υποψηφίους, ήταν γενικός γραμματέας του κόμματος από το 2010, ενώ ο αντίπαλός του διετέλεσε πρωθυπουργός επί προεδρίας Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου