Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ: Μετά τη δημόσια διαβούλευση θα σταλεί τα κόμματα το σχέδιο για την αξιολόγηση

ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ: Μετά τη δημόσια  διαβούλευση θα σταλεί τα κόμματα το σχέδιο για την αξιολόγηση
«Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Διαβούλευσης θα συνταχθεί το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «για το σύστημα αξιολόγησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος» το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση στην Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία και στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση».
Αυτό αναφέρει απάντηση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Παιδείας στα συγκυβερνώντα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ , τα οποία με ανακοινώσεις τους διαμαρτυρήθηκαν ότι πριν τη δημοσιοποίηση του πορίσματος δεν είχαν λάβει γνώση επί του περιεχομένου.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας :
Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 παρεδόθη η Πρόταση της Ομάδας Εργασίας για το σύστημα αξιολόγησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου.
Την ίδια ημέρα η Πρόταση, καθώς και τα ευρήματα των απαντήσεων του ερωτηματολογίου που
δόθηκαν από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, δημοσιοποιήθηκαν με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου και η Πρόταση αναρτήθηκε στο Διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου και τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση.

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ διαμαρτύρονται γιατί δεν ενημερώθηκαν από τον υπουργό για το πόρισμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
ΤΟ ΠΑΣΟΚ
«Προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Άθλησης να προχωρήσει στην αποστολή του πορίσματος για την αξιολόγηση στους φορείς χωρίς καμία ενημέρωση και συνεργασία με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση».
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της πρώην υφυπουργού Παιδείας και Βουλευτού Εύης Χριστοφιλοπούλου και σημειώνει:
«Λόγω της εξαιρετικής σημασίας που έχει για την ποιότητα στην εκπαίδευση και για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας, η πολιτική ηγεσία όφειλε όχι μόνο αυτονόητα να συνεργαστεί με τη Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά και να συγκαλέσει Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία.
Ας προβεί τουλάχιστον τώρα, έστω και καθυστερημένα, στα βήματα αυτά».
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της Δημοκρατικής Αριστεράς, τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και όπως ανακοίνωσε πρόκειται να συγκληθεί άμεσα για να τοποθετηθεί αναφορικά με το πόρισμα της ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας.
Ωστόσο επισημαίνει πως το κενό ενημέρωσης της ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, σε σχέση μάλιστα με ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου