Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Κ.Ο. για τους αντιρρησίες



Μπορεί το... μασάζ που γίνεται στους βουλευτές της Ν.Δ. να βοήθησε ώστε να μην υπάρξει ούτε μια απώλεια στην προχθεσινή ψηφοφορία, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά. Και αυτό, γιατί μια μέρα μετά την ψηφοφορία ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλάμανης όχι απλώς επανήλθε στο θέμα της σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. (που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα ή -πιθανότερον- την Τρίτη), αλλά διαπίστωσε και «μείζον πρόβλημα συνοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας». Σε αυτό το κλίμα
προστέθηκε και η δήλωση του βουλευτή Αττικής Γιώργου Βλάχου που επί της ουσίας για το θέμα των μέτρων υποστήριξε: «Θα ψηφίσω κατά συνείδηση και όχι με κομματική πειθαρχία».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Χθες και ενώ άπαντες παρακολουθούσαν τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά και τα... παρατράγουδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κακλαμάνης έδινε στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Θανάση Μπούρα. Στην επιστολή ο κ. Κακλαμάνης μεταξύ άλλων τόνιζε: «Μετά τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, προκύπτει μείζον πρόβλημα συνοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Υπενθυμίζω ότι στο πρόσφατο παρελθόν τρεις φορές απεσύρθησαν την τελευταία στιγμή κυβερνητικές τροπολογίες προ του κινδύνου καταψήφισής τους. Εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που ακολουθούν, για μια ακόμη φορά ζητώ επείγουσα σύγκληση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, για ενημέρωση από τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά και ευρεία ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας».

Λίγη ώρα αργότερα ο βουλευτής Αττικής Γιώργος Βλάχος (που είναι υπό... παρακολούθηση από το Μαξίμου) άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο καταψήφισης των μέτρων δηλώνοντας στον ΣΚΑΪ: «Δεν έχουμε ενημέρωση για τα μέτρα. Ο,τι μαθαίνουμε είναι από τα ΜΜΕ. Ελπίζω, όταν συγκληθεί κάποια στιγμή η Κοινοβουλευτική Ομάδα, να μάθουμε. Εγώ πάντως θα ψηφίσω κατά συνείδηση, όχι με κομματική πειθαρχία. Είναι ευτελές να υπερψηφίσω με κομματική πειθαρχία».

Από τη μεριά του, το Μαξίμου θεωρεί ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι «μπετόν» και στη σύγκλησή της θα μιλήσουν για όλα ανοικτά, χωρίς όμως την παρουσία δημοσιογράφων, όπως τόνιζε κορυφαίο στέλεχος της Συγγρού. «Πιστεύουμε», πρόσθετε το ίδιο στέλεχος, «ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τι θα σημάνει η καταψήφιση των μέτρων». Παρ' όλα αυτά βέβαια, οι επαφές και οι συνομιλίες με «ύποπτους» και μη θα συνεχιστούν από τους στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά που έχουν χρεωθεί τη συγκεκριμένη αποστολή, ώστε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. να μην έχει παρατράγουδα...


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου