Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Τ. Ερντογάν: Το Ισραήλ πρέπει να λογοδοτήσει για τη σφαγή αθώων παιδιών στη Γάζα

Στον βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας απο τον ισραηλινό στρατό αναφέρθηκε το Σάββατο ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να λογοδοτήσει για τη "σφαγή αθώων παιδιών" στη Γάζα."Όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι αργά ή γρήγορα, θα τους ζητηθεί να λογοδοτήσουν για τη σφαγή αθώων παιδιών που σκοτώθηκαν με απάνθρωπες μεθόδους στη Γάζα", τόνισε ο κ. Ερντογάν σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου.


Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Ερντογάν για Ισραήλ - Γάζα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσουν το πώς οι δύο χώρες θα μπορούσαν να βοηθήσουν να τερματιστεί κλιμάκωση της βίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "θέλουν το ίδιο πράγμα που θέλουν και οι Ισραηλινοί", το οποίο είναι να τεθεί τέλος στις επιθέσεις με πυραύλους κατά του Ισραήλ από Παλαιστίνιους μαχητές στη Γάζα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν έμφαση στη διπλωματία και στην "αποκλιμάκωση", που τα θεωρούν κλειδιά για την επίλυση της σύγκρουσης, είπε ο Ρόουντς.
 http://www.ert.gr/
O Erdogan στην Αίγυπτο για συνάντηση με τον Πρόεδρο Morsi


Ο Τούρκος Πρωθυπουργός έφτασε σήμερα στην Αίγυπτο, σε μία επίσκεψη που επισκιάζεται από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα και καταδικάζεται τόσο από την Άγκυρα όσο και από το Κάιρο.

Ο Erdogan πρόκειται να συναντήσει τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Morsi, ενώ και οι δύο ηγέτες παροτρύνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες να ασκήσουν πιέσεις στη Χαμάς, ώστε να σταματήσει η εξαπόλυση ρουκετών κατά του Ισραήλ.Αντίθετα με την Washington, οι δύο ηγέτες κατηγορούν το Ισραήλ για την κλιμάκωση της έντασης, που έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη.Να σημειωθεί ότι, για μία ακόμη φορά, ο Πρωθυπουργός Erdogan συνοδεύεται από δεκάδες επιχειρηματίες, ενώ η επίσκεψή του συμπίπτει χρονικά με τη σημερινή έκτακτη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών (αραβικών κρατών) στο Κάιρο, για συζήτηση επί του ζητήματος των συγκρούσεων στη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου