Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Να ισχύσει ότι και για τους άλλους.Η Μείωση των εφ άπαξ...


Οπου φύγει - φύγει οι υπάλληλοι της Βουλής
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ

Οπου φύγει - φύγει οι υπάλληλοι της Βουλής


Περίπου 45 υπάλληλοι της βουλής, ανάμεσα τους διευθυντικά στελέχη και υψηλόβαθμοι, έχουν καταθέσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αιτήσεις συνταξιοδότησης, προκειμένου να διασφαλίσουν τα προνόμιά τους ως προς το εφάπαξ.
Τόσο η τροπολογία Στουρνάρα, που προέβλεπε την ένταξη των υπαλλήλων της βουλής από την 1η Ιανουαρίου 2013 στο ενιαίο μισθολόγιο και απεσύρθη την τελευταία στιγμή από το πολυνομοσχέδιο, όσο και η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, πυροδότησε κύμα φυγής.
Η χθεσινή αποστροφή Σαμαρά:

Σας ρωτώ και μου αρέσει η ευθεία γραμμή: είναι λογικό οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν εφ' άπαξ… 8 φορές μεγαλύτερο από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων; Γι' αυτό καθιερώθηκε η αυτονομία της Βουλής; Για να πληρώνει οκταπλάσιο εφ' άπαξ; Για να θωρακιστεί η Δημοκρατία καθιερώθηκε και σ' αυτό επιμένουμε. Φυσικά δεν πρόκειται να παραβιαστεί το Σύνταγμα. Ασφαλέστατα, το Αυτοδιοίκητο της Βουλής είναι απόλυτα σεβαστό. Και θα παραμείνει. Για σκεφθείτε: Και η Δικαιοσύνη δεν έχει το αυτοδιοίκητο; Αλλά οι μισθοί και οι συντάξεις των δικαστών καθορίζονται από την κυβέρνηση. Ασφαλώς οι δικαιολογημένες υπερωρίες των υπαλλήλων της Βουλής είναι απολύτως σεβαστές. Αλλά η Πολιτεία, κυρίες και κύριοι, θα αποφασίζει για τα οικονομικά τους. Όλοι εκτιμούμε το έργο των υπαλλήλων της Βουλής. Όπως εκτιμούμε και το έργο πολλών άλλων λειτουργών του δημοσίου: των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των δικαστικών, των δασκάλων, των πανεπιστημιακών, των γιατρών. Που όλοι τους υφίστανται περικοπές… Όταν, λοιπόν, η χώρα είναι βυθισμένη σε ελλείμματα κι όταν γίνονται περικοπές σε όλους, πώς είναι δυνατό κάποιοι να εξαιρούνται;»,
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου