Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Γάλα και φρούτα στους μαθητές, υπόσχεται ο Αρβανιτόπουλος

Γάλα και φρούτα στους μαθητές, υπόσχεται ο ΑρβανιτόπουλοςΑπό τους επόμενους μήνες κιόλας θα αρχίσουν να διανέμονται στους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας γάλα και φρούτα, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Παράλληλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επισημαίνοντας την άλογη ίδρυση πλήθους αλληλοεπικαλυπτόμενων πανεπιστημίων, τμημάτων και σχολών, με σκοπό την εξυπηρέτηση τοπικών αναγκών και όχι με αντικειμενικά κριτήρια παιδαγωγικού και αναπτυξιακού περιεχομένου.
Επίσης, δήλωσε πως το υπουργείο μελετά ένα σχέδιο άμεσης σύστασης
πενταμελούς ομάδας τεχνικής βοήθειας εμπειρογνωμόνων και ειδικών, δεδομένων των αρνητικών συγκυριών, με σκοπό την υποβοήθηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ στην οικονομική διαχείριση και αξιοποίηση των πόρων τους.
Ανέφερε, επίσης, ότι έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο προβλέπει καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετονομασίες σχολών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από το υπουργείο Παιδείας στην ανάγκη επίσπευσης των εφαρμογών ώστε το νέο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις την επόμενη χρονιά να συμπεριλαμβάνει όλες τις αλλαγές.
Ως εκ τούτου:
Ως τον Φεβρουάριο θα έχουν ανακοινωθεί οι τελικές αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των σχολών.
Περίπου 150 τμήματα ή σχολές αναμένεται είτε να συγχωνευθούν, είτε να καταργηθούν, είτε να μετονομαστούν, τόσο σε κεντρικά ιδρύματα όσο και σε περιφερειακά, όπου αναμένεται να υπάρξουν και οι μεγαλύτερης έκτασης αλλαγές.
Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, στο σύστημα διορισμών και τοποθετήσεων εκπαιδευτικών, καθώς και στις μετεγγραφές παιδιών από οικογένειες με οικονομικά προβλήματα ή με δύο παιδιά που φοιτούν σε ΑΕΙ μακριά από την οικογενειακή εστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου