Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Οι Κούρδοι του Ιράκ και ο Ιρακινός Στρατός στα χαρακώματα !

Τα κουρδικά στρατεύματα Peshmerga έχουν αναπτυχθεί στις παρυφές του Κιρκούκ, περίπου 250 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης. Κουρδική περιοχή του Ιράκ έχει στείλει ενισχύσεις στην επίμαχη περιοχή, όπου τα στρατεύματα που συμμετέχουν σε μια αντιπαράθεση με τον Ιρακινό στρατό,
ένας ανώτερος αξιωματούχος του Κουρδικού Στρατού ανακοίνωσε κλιμάκωση , παρά τις εκκλήσεις από τις δύο πλευρές για διάλογο για να ηρεμήσει η κατάσταση.


ΟΙ Κούρδοι του Ιράκ και του Τουρκμενιστάν μειονότητες είναι ανήσυχοι ότι η πρόσφατη αντιπαράθεση μεταξύ των Κούρδων Peshmerga δυνάμεων και του ιρακινού στρατού θα μπορούσε να μετατραπεί σε συγκρούσεις, υπονομεύοντας έτσι τη σταθερότητα στην

κουρδική περιοχή της χώρας βόρεια και αφήνοντας τις Τουρκμένων στη μέση του μια εξουθενωτική διαμάχη.



Οι εντάσεις στο Ιράκ, καθώς η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι και η αυτόνομη Κουρδική περιοχή του Ιράκ άρχισε να στέλνει στρατεύματα απο την περασμένη εβδομάδα σε μια περιοχή πάνω στην οποία και οι δύο την διεκδικούν . Το Σάββατο, Κούρδος στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε οτι Peshmerga στρατεύματα και οι άρματα είχαν σταλεί στην περιοχή Κιρκούκ για να εμποδίσει το δρόμο προς την διεκδικούμενη πόλη απο τα ιρακινά στρατεύματα.

Παρά το γεγονός ότι η αντιπαράθεση φαινόταν να σήμερα τη Δευτέρα, Κούρδοι και Τουρκμένοι στο βόρειο Ιράκ είναι σε αναμμένα κάρβουνα. Οι Κούρδοι ανησυχούν ότι η προοπτική ενός πολέμου μεταξύ του ιρακινού στρατού και των Κουρδικών δυνάμεων !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου