Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Βουλή: Πρωθυπουργός στην Ολομέλεια: Η δόση θα έλθει έγκαιρα και στο ακέραιο


  «Η χώρα ή θα βγει ενωμένη από την κρίση ή δεν θα βγει καθόλου», διακήρυξε απόψε από τη βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καλώντας σε πανστρατιά ενότητας όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου.
 
Ο πρωθυπουργός επετέθη στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ διότι υπονομεύει, όπως τον κατηγόρησε, την ενότητα, υιοθετώντας στις πιο κρίσιμες στιγμές για τον τόπο διχαστικά συνθήματα. «Εμείς αυτό κάνουμε. Όχι όπως κάποιοι άλλοι που επιχειρούν να διχάσουν την κοινωνία γιατί δεν έχουν πρόγραμμα. Ούτε μέσα στο κόμμα τους δεν έχουν την ίδια γραμμή. Θα ενώσουν τους παραέξω;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός επικρίνοντας τον κ. Τσίπρα ότι υιοθετεί άκριτα τα αιτήματα όλων των συντεχνιακών ομάδων. «Χαϊδεύετε αφτιά προνομιούχων ομάδων. Εκμεταλλεύεστε τον πόνο των
ανθρώπων. Λέτε σε όσους περάσουν την πόρτα του γραφείου σας ναι. Και λέτε όχι σε όλα μέσα σε αυτή την αίθουσα. Δεν θέλετε να κυβερνήσετε. Τα συνθήματά σας είναι δύο. Όχι σε όλα και γαία πυρί μιχθήτω», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο πρωθυπουργός ήταν καθησυχαστικός ότι η χρηματοδοτική στήριξη του νέου Μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. «Τα χρήματα της δόσης που πρόκειται να πάρουμε, θα έρθουν έγκαιρα», είπε και πρόσθεσε: «τα χρήματα θα έρθουν στο ακέραιο και με το παραπάνω και γι΄αυτό το παραπάνω δουλεύω συνεχώς».
 
«Κάποιοι ανησυχούν αν θα έρθουν τα χρήματα. Εγώ δουλεύω για το παραπάνω», επέμεινε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας όμως ότι «τώρα ήρθε πλέον η ώρα των δανειστών να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Τα λεφτά θα τα πάρουμε και ας προεξοφλείτε το αντίθετο».
 
Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2013, είπε ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για να γίνει το χρέος βιώσιμο και να επανέλθει η χώρας μας στις αγορές. Επισπεύδουμε την ανάκαμψη της οικονομίας, είπε ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί η ύφεση την επόμενη χρονιά να είναι μικρότερη από αυτήν που προβλέπει ο προϋπολογισμός.
 
Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είπε ότι μέσω αυτής θα φύγει η αβεβαιότητα και θα ξανανοίξουν οι κάνουλες του δανεισμού. Αυτό θα δώσει πρόσθετη ανάσα και τότε θα γίνει και η ρύθμιση προκειμένου να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες στην αποπληρωμή των δανείων τους.
 
Θεωρώντας δεδομένη την εκταμίευση της δόσης, ο πρωθυπουργός στρέφει από αύριο το ενδιαφέρον του στην ανάκαμψη της οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων. «Από αύριο γυρίζω κεφάλαιο. Δεν θα περιμένω τις επενδύσεις. Θα τις κυνηγήσω και μέσα και έξω. Προτεραιότητα μας είναι, ολοκληρώνοντας τη μάχη για το δάνειο, να ξεκινήσουμε τη μάχη για την ανάκαμψη. Λύσεις αναζητούμε και λύσεις δίνουμε. Σφάλματα εντοπίσαμε και σφάλματα τώρα διορθώνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου