Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Οι Τούρκοι πολίτες ζητούν τη θανατική ποινή για τον Οτσαλάν

Οι Τούρκοι πολίτες ζητούν την εφαρμογή της θανατικής ποινής, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η εκτέλεση του Abdullah Öcalan, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdoğan στις 3 Νοεμβρίου στο ετήσιο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
«Παρόλο που στον Öcalan επεβλήθη η θανατική ποινή, η χώρα μας άλλαξε το νόμο και την κατήργησε», είπε ο Erdoğan. «Ο Öcalan διαμένει τώρα στο Imrali (νησί στην θάλασσα του Μαρμαρά). Η πλειοψηφία του λαού μας ωστόσο, ζητά τη θανατική ποινή, για την ανακούφιση του πόνου των συγγενών των θυμάτων»,
σχολίασε.Μιλώντας για τη συνεχιζόμενη συζήτηση που αφορά τις απεργίες πείνας, ο Erdoğan δήλωσε ότι τα μέλη του κόμματός του δεν θα πρέπει να απελευθερώσουν τον Öcalan, πιεζόμενοι από την κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι 682 κρατούμενοι κάνουν απεργία πείνας εδώ και 54 ημέρες ζητώντας την απελευθέρωση του ηγέτη του ΡΚΚ, καθώς και το δικαίωμα χρήσης της κουρδικής γλώσσας, τόσο στο δικαστήριο, όσο και γενικότερα ως γλώσσα διδασκαλίας.

Ο Öcalan μπορεί να συναντήσει την οικογένεια του
Ο Erdoğan έθιξε επίσης το ζήτημα των δικαιωμάτων του  Öcalan για επίσκεψη όσο βρίσκεται στο Imrali.«Τα μέλη της οικογένειας και οι συγγενείς του, μπορούν να τον δουν εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο σε αυτό. Όμως το θέμα του δικηγόρου αποτελεί ένα ξεχωριστό ζήτημα», είπε ο Erdoğan.Αυτή λοιπόν είναι η σημερινή Τουρκία. Μία Τουρκία που εμφανίζει την κατάργηση της θανατικής ποινής ως επίτευγμα, αγνοώντας ότι απαιτούνται πλήθος άλλων μέτρων προκειμένου να φτάσει στην πλήρωση των κριτηρίων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μία Τουρκία που αγνοεί συστηματικά 682 κρατούμενους που βρίσκονται σε απεργία πείνας, ζητώντας τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου