Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Νύχτα ανελέητων βομβαρδισμών στη Γάζα

Νύχτα ανελέητων βομβαρδισμών στη ΓάζαΆλλη μια νύχτα ανελέητων βομβαρδισμών έζησε η Γάζα, αφού οι συνομιλίες περί εκεχειρίας στο Κάιρο «κατέρρευσαν». Λόγω των εκρήξεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εφιαλτικής νύχτας πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.
Την Τρίτη, τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ενώ και το Ισραήλ είχε απώλειες. Κατά τη διάρκεια επίθεσης με ρουκέτες σκοτώθηκαν ένας στρατιώτης και ένας πολίτης.
Σχετικά με τις απώλειες στην παλαιστινιακή πλευρά, εκφράζεται
ανησυχία για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό θυμάτων με πολλά από αυτά να είναι παιδιά.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη,  είχε μεταβεί στο Ισραήλ η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον προκειμένου να στηρίξει τις διαδικασίες στο Κάιρο, που βασικό στόχο είχαν την εκεχειρία.
Οι Αιγύπτιοι και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι που μετείχαν στις συνομιλίες στο Κάιρο είχαν ανακοινώσει, επίσης την Τρίτη, ότι σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί η επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας.
Αντιθέτως, ο Ισραηλινός εκπρόσωπος Mark Regev είχε δηλώσει στο BBC πως, ακόμα, η διαδικασία βρισκόταν μακριά από τον τελικό στόχο.
Αργότερα μέσα στην Τρίτη, ο Izzat Risheq, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, δήλωνε πως είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία εντός της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου