Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ιερώνυμος: Οι Έλληνες δεν είναι κλέφτες και απατεώνες

Ιερώνυμος: Οι Έλληνες δεν είναι κλέφτες και απατεώνεςΜε τους εκπροσώπους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όπου δήλωσε ότι οι Έλληνες δεν είναι λαός κλεφτών και απατεώνων όπως τον παρουσιάζουν δημοσιεύματα ξένων Μέσων Ενημέρωσης.
Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι μία τέτοια παρουσίαση δεν βοηθάει αλλά επιδεινώνει την κατάσταση στη χώρα μας ενώ πρόσθεσε πως οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι εργατικοί, αξιοπρεπείς, με έναν πολιτισμό που θα τον ζήλευε κάθε κράτος και κάθε χώρα.
Η Ελλάδα, σήμερα, βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση. Έχουμε περάσει κι
άλλες κρίσεις τις οποίες ξεπεράσαμε με υπερηφάνεια και είμαστε αισιόδοξοι ότι και αυτή θα την ξεπεράσουμε, αλλά μας μένει το παράπονο για τη στάση ευρωπαϊκών λαών απέναντί μας, πρόσθεσε.
Στο σημείο αυτό ο Ιερώνυμος έθεσε το ερώτημα αν ο αγώνας γίνεται για μια ευρωπαϊκή Γερμανία ή για μία γερμανική Ευρώπη ενώ επεσήμανε ότι η οικονομική κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα η οποία, όπως είπε, έγινε το πειραματόζωο αλλά και άλλες χώρες.
Παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του για τον προπηλακισμό του προξένου στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει στουςΈλληνες πολίτες. «Όμως, στην αθλιότητα που υπάρχει σήμερα, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν ένα πιάτο φαγητό, όταν ακούγεται από τα ΜΜΕ ότι η Γερμανία κέρδισε ένα 1,7 δισ. από την κρίση, τι θα κάνει αυτός ο λαός; Κι όταν μάλιστα κουβαλά και τις μνήμες από την Κατοχή», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των δύο Συμβουλίων επεσήμαναν πως τα δημοσιεύματα του Ξένου Τύπου που αφορούν την Ελλάδα δεν αντιπροσωπεύουν και τους λαούς τους και υπογράμμισαν πως όσα ο Μακαριότατος τους ανέφερε στη συνάντησή τους, τους δημιούργησαν μία διαφορετική εικόνα από ό,τι είχαν μέχρι σήμερα και θα τα μεταφέρουν αρμοδίως πίσω στις πατρίδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου