Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ο "κεμαλιστής" πρόξενος της Κομοτηνής που έχει κάνει άνω κάτω τη Θράκη



Ο “αεικίνητος” Ιλχάν, έχει αναστατώσει τη Θράκη που έτσι κι αλλιώς “βράζει”. Ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ κατέχει ήδη ένα ρεκόρ: ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 10 Ιουλίου. Μέσα σε τέσσερις μήνες βουλευτές ζητούσαν με ερώτησή τους την απέλασή του κάνοντας λόγο για δράση παρακρατικών ομάδων  και “παράνομες παρεμβάσεις του Τούρκικου Προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην Χώρα μας”.

Ο κ.Σενέρ ήρθε χωρίς τις “δάφνες” του προκατόχου του Μουσταφά Σαρνίτς ,για τον οποίο οι πληροφορίες και οι φήμες ήθελαν να έχει περάσει από την ΜΙΤ. Τώρα υπηρετεί...στη Μογγολία.

Ο Σενέρ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αποφοίτησε το 1997 από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων
του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά και μετά από την θητεία του στην Άγκυρα, υπηρέτησε από το 2001 ως το 2003 στην πρεσβεία της Τουρκίας στα Σκόπια και τη τριετία 2003-2006 στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Το 2006 και για δυο χρόνια υπηρέτησε πάλι στα κεντρικά και μετά (από το 2008 έως σήμερα) στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, αρχικά ως πρώτος γραμματέας και μετά ως ακόλουθος. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί να μην έχει υπηρετήσει στη ΜΙΤ όμως έχει ένα άλλο μεγάλο προσόν.Μιλά άψογα ελληνικά.

Το πόσο “υπερκινητικός” είναι ο κ. Σενέρ, φάνηκε από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στη Κομοτηνή. Ο κύκλος των εθιμοτυπικών επαφών με τις επίσημες ελληνικές αρχές αλλά και με τους δύο ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ, ήταν μόνο η αρχή.

Ο Σενέρ κυριολεκτικά δεν έχει αφήσει εκδήλωση για εκδήλωση μουσουλμάνων που να μην έχει παρευρεθεί, συνοδευόμενος πάντα από τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ , φωτογράφους, τηλεοπτικά συνεργεία και κάνοντας ως λάτρης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , χρήση του twitter μέσω του οποίου στέλνει μηνύματα ακόμη και κατά τη διάρκεια των περιοδειών του.Στις οποίες πάντα βέβαια συνοδεύεται από τους “σκληρούς” της μειονότητας που επιμένουν να θεωρούν κάθε μουσουλμάνο Τούρκο.

Όμως η υπερκινητικότητα και η εμπλοκή του σ΄ όλες τις υποθέσεις τον οδήγησε σε λάθος. Ο Σενέρ κατηγορείται για ωμή παρέμβαση εναντίον ιμάμη χωριού της Ροδόπης από τον οποίο απαίτησε να αποσύρει μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον μουσουλμάνου,προτείνοντάς του “ανταλλάγματα για εμένα και τα παιδιά μου”,όπως ανφέρει σε επιστολή του ο ιμάμης στην οποία κάνει ακόμη λόγο για απειλές και διλήμματα που του έθεσε ο Τούρκος πρόξενος.

Η συμπεριφορά αυτή ασφαλώς και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα καθήκοντα του πρόξενου στην Κομοτηνή. Και γι΄ αυτό προκάλεσε την αντίδραση 12 βουλευτών της ΝΔ που κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση για το θέμα και ουσιαστικά ανάγκασαν και το ΥΠΕΞ να προχωρήσει σε διάβημα.

Προκάλεσε όμως δυσαρέσκεια και στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, όχι για την ουσία των ενεργειών του πρόξενου αλλά για την “απροσεξία” του που τους “εξέθεσε” και προκάλεσε όλο αυτό το θόρυβο.

“Σταγόνα στον ωκεανό”

Βέβαια τα όσα συνεβησαν με τις πιέσεις που άσκησε ο Τούρκος πρόξενος στον Ιμάμη του χωριου Σώστης Ροδόπης, είναι μάλλον...σταγόνα στον ωκεανό, όπως υποστηρίζει ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής Παν. Σγουρίδης, ο οποίος είχε “στοχοποιηθεί” από την σκληρή ομάδα των “τούρκων” της Θράκης, εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση Οτσαλάν και όχι μόνο.

Ο Π . Σγουρίδης μιλά ανοιχτά για “πληρωμένους πράκτορες” που “υπηρετούν πιστά το πρόξενο” και επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες του ελληνικού κράτους για την αδιάφορη στάση του.

“Δυστυχώς για τη Θράκη η Αθήνα ξυπνά από το λήθαργό της μόνο όταν κάτι δημοσιοποιείται ,όπως η επιστολή του Ιμάμη, ο οποίος το μόνο που ζητά είναι να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα πέρα από οποιαδήποτε οικονομικά συμφέροντα.

Δυστυχώς τα πράγματα στην Ελληνική Θράκη είναι τελείως διαφορετικά για όλους μας και δεν στηρίζονται στη βάση της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Η έλλειψη παρουσίας του κράτους -δεν χρειάζεται να τονίσω ότι αναφέρομαι στο ελληνικό- αφήνει λαμπρό πεδίο δράσης έτσι ώστε να αντικαθίσταται από το Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, το οποίο εκμεταλλευόμενο αυτό το κενό προσπαθεί να “τουρκοποιήσει” μια θρησκευτική μειονότητα ,με χρηματισμό, απειλές ,διώξεις, κοινωνικό αποκλεισμό .

Και αυτό το πετυχαίνει πολλές φορές κλείνοντας πολλές φορές το μάτι σε μια πιθανή ανεξαρτητοποίηση της Δ.Θράκης στο μέλλον”, υποστηρίζει ο Σγουρίδης.

Δυστυχώς δικαιώνεται, αφού μετά από τον θόρυβο που προκλήθηκε με την υπόθεση του ιμάμη δεν φαίνεται ότι η υπόθεση θα έχει την παραμικρή συνέχεια και “αεικίνητος” πρόξενος συνεχίζει την δράση του.

Η Θράκη είναι μόνο η αρχή για την χρησιμοποίηση των μουσουλμανικών μειονοτήτων από την Άγκυρα. Στα Δωδεκάννησα με επίκεντρο τη Ρόδο η Άγκυρα δραστηριοποιείται όλο και περισσότερο.
Ο   «Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Ρόδου – Η Αδελφοσύνη», δέχεται πολύ συχνά πλέον επισκέψεις από τη Θράκη. Οι απεσταλμένοι του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε,πάνε κι έρχονται. Το ίδιο και οι εκδηλώσεις για την “μητρική γλώσσα” . Πρόσφατα ο ίδιος ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς,εγκαινίασε την εκδήλωση «Ημέρα της Μητρικής Γλώσσας»,για την οποία οι “τουρκικές” εφημερίδες της Θράκης έγραψαν ότι έγινε από τους «Τούρκους της Ρόδου».

Όσοι γνωρίζουν τι έγινε στην Θράκη ,λένε ότι ζούμε την ιστορία ...σε ριπλέϊ! Κάπως έτσι ξεκίνησε κι εκεί η “επιχείρηση εκτουρκισμού”. Μέσω “πολιτιστικών συλλόγων” και της εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου