Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«Συσκότιση» στο ΠΑΣΟΚ



Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ρεύμα τελικά πουθενά. Ούτε στην κοινωνία ούτε και στην πραγματικότητα. Μετά τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει για τους εργαζομένους του εδώ και μήνες, δεν πληρώνει ούτε τους λογαριασμούς σε ΔΕΗ και ΟΤΕ. Αποτέλεσμα, να κόψουν το ρεύμα στον έναν από τους δύο ορόφους στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν και το γραφείο του προέδρου του κόμματος.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν έγινε πρόεδρος του κόμματος, έκλεισε το πολιτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί και την εκλογική του περιφέρεια, και το μετέφερε στον έναν από τους δύο ορόφους που έχουν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Πριν από έναν μήνα η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα λόγω χρεών στον έναν όροφο, με αποτέλεσμα (σύμφωνα
με το real.gr), λόγω της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να πληρώσει τους λογαριασμούς, το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου να μεταφερθεί στον άλλον όροφο! Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό είχαν κόψει το ρεύμα και το νερό και στην Ιπποκράτους, ενώ χωρίς ρεύμα έχουν μείνει και πολλά γραφεία νομαρχιακών επιτροπών. Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει το συνέδριό του, ενώ ξεκίνησε και μια... κούρσα υπουργοποίησης μεταξύ των εκλεκτών του κ. Βενιζέλου για το ποιος θα πάρει ο χαρτοφυλάκιο εν όψει ανασχηματισμού.

Το πρόσωπο πάντως που προωθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη θέση του γραμματέα του κόμματος είναι αυτό της Φώφης Γεννηματά. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ότι θα καταφέρει να συγκρατήσει παραδοσιακούς ψηφοφόρους, αλλά και να αποδυναμώσει τις όποιες φιλοδοξίες της κυρίας Γεννηματά για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τον κηρυγμένο πόλεμο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ένας νέος, ακήρυχτος, έχει ξεπηδήσει τις τελευταίες ημέρες. Αφορά τις υπουργικές καρέκλες, από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επιλέγει τα πολιτικά πρόσωπα που θα μπουν στο νέο σχήμα. Στην ουρά βρίσκονται οι Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Θάνος Μωραΐτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Φ. Σαχινίδης, Κώστας Τριαντάφυλλος.

Τέλος, σήμερα ο κ. Βενιζέλος στις 10.30 το πρωί θα συναντηθεί με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιά Γ. Αδαμόπουλο και Στ. Μανουσάκη, αλλά και με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ Σταύρο Κούκο και με μέλη του Δ.Σ. (13.00). Την ίδια ώρα, στον ασφαλές χώρο της Βουλής το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει φιλολαϊκή στροφή, παρουσιάζοντας την πρόταση νόμου του για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου