Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο κ. Τσίπρας και το στυλάκι του αυτάρεσκου παντογνώστη της αριστεράς


“Μετά από τόσα ψέματα και εκβιασμούς, μετά από τόσες αποτυχίες, προτιμότερο θα ήταν να σιωπήσουν περιμένοντας την ελεημοσύνη της κ Μέρκελ”.
Αυτή είναι η κατακλείδα ανακοίνωσης που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και ούτω κάθε εξής. Δεν έχει καμιά σημασία η κόντρα κυβέρνησης με την αντιπολίτευση. Μπορούμε να συγχωρήσουμε στον κ. Τσίπρα ακόμα και το γεγονός ότι τολμά να λέει ότι ο Σαμαράς δεν είναι ικανός να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα. Αν είναι δυνατόν δηλαδή.
Γιατί αυτό που ξενίζει αλλά και προκαλεί περισσότερο απ’ όλα είναι αυτό το ύφος του αυτάρεσκου, το
στιλ του παντογνώστη, που έχει ξαφνικά κυριαρχήσει σε ένα… αριστερό κόμμα που μέχρι πριν μερικούς μήνες ήταν στο 4%. Αντί για την ταπεινότητα που εκφράζει ένα πραγματικά αριστερό κόμμα, αντί για τη σκληρή δουλειά για να διορθώσει τα κακώς κείμενά του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει βαρύγδουπες εκφράσεις, επιθετικές δηλώσεις και αναφορές που ντροπιάζουν περισσότερο τη χώρα παρά την κυβέρνηση. Τακτική παλαιού ΠΑΣΟΚ δηλαδή, αλλά αυτό δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει.
Όταν όμως κάνει λόγο για ελεημοσύνη της κ. Μέρκελ κατά τη γνώμη μας ξεπερνά τα εσκαμμένα, ξεφεύγει κι από τα όρια της αντιπολιτευτικής τακτικής.
Πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ο Τσίπρας είπε ότι τα χρήματα της δόσης είναι αναγκαία για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες. Αυτά τα απαραίτητα χρήματα είναι ελεημοσύνη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και τι είδους ελεημοσύνη είναι ένα δάνειο το οποίο το πληρώνουμε ακριβά; Όμως, αυτό είναι άλλο θέμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτρέπει την κυβέρνηση να σιωπήσει και να περιμένει τη Μέρκελ. Κι ας πούμε ότι είναι έτσι. Μήπως έχει την εναλλακτική πρόταση ο κ. Τσίπρας; Από πού θα δανειστούμε χρήματα; Από τους Κινέζους και τους Ρώσους; Γιατί τα παραμύθια με πρίγκιπες και δράκους έχουν τελειώσει. Για ρίξτε μια ματιά στην Κύπρο και το αριστερό κόμμα του κ. Χριστόφια…
Αφού δε θέλουμε, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ελεημοσύνη της Μέρκελ μήπως να μας πει από πού θα πάρουμε δάνεια; Κι αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι κακό συμβεί; Φυσικά και δεν το κάνει. Ο κ. Τσίπρας ποντάρει στην καμένη γη. Αν αποτύχει η κυβέρνηση και χρεοκοπήσει η χώρα θα είναι η…. καλύτερη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ διότι θα πάρει μια κατεστραμμένη χώρα και θα την «αναστήσει».
Δεν την θέλει την… ελεημοσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ κι όλοι εμείς που τη θέλουμε είμαστε ζητιάνοι, Είναι όμως έτσι ή μήπως εκεί στην Κουμουνδούρου έχουν βαλθεί να ξεφτιλίσουν τη χώρα όπου βρεθούν κι όπου σταθούν; Ελπίζουμε να σταματήσουν τον πόλεμο σε βάρος της χώρας, πιστεύουμε ότι υπάρχουν και πατριώτες μεταξύ των συνιστωσών.
Α.Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου