Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Υπ. Παιδείας: Να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τους όσων οι καταγγελίες σύμβασης κρίθηκαν παράνομες ως καταχρηστικές

2kathigitis mathitria ston pinaka

ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Η ΟΙΕΛΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΟΡΙΖΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Σύμφωνα με την Φ.17/133657/Δ5/29-10-2012 εγκύκλιο του Ειδικού Γραμματέα ΥΠΑΙΘΠΑ, κ. Σ. Γκλαβά, οι εκπαιδευτικοί των οποίων οι καταγγελίες σύμβασης κρίθηκαν παράνομες ως καταχρηστικές από τα αρμόδια ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ πρέπει άμεσα να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τους. Παρά τη ρητή εντολή του Υπουργείου, όμως, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων όπου υπηρετούν οι
συνάδελφοι που δικαιώθηκαν, δεν τους επιτρέπουν, όχι μόνο να επιστρέψουν στα διδακτικά τους καθήκοντα, αλλά ούτε καν την είσοδό τους στο χώρο του σχολείου. Σε μία μάλιστα περίπτωση όπως είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτηση, δικαιωθείς εκπαιδευτικός παρεμποδίστηκε από security του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου!
Η Ομοσπονδία μας δεν πρόκειται να ανεχθεί την ωμή παραβίαση των νόμων και την θρασεία περιφρόνηση των θεσμών από ορισμένους σχολάρχες.
Απέστειλε σήμερα έγγραφοπρος τους Διευθυντές Εκπαίδευσης που εποπτεύουν τα ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αρνούνται στους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν υπηρεσία, με το οποίο ζητά να τηρηθεί αμέσως η νομοθεσία, να επιστρέψουν οι συνάδελφοι στις αίθουσες διδασκαλίας και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι παρανομούντες σχολάρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου