Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ενιαίο Εθνικό Ενεργειακό Δόγμα Ελλάδας-Κύπρου. Ποιος και γιατί το προτείνει



Δύο προτάσεις για την ενεργειακή πολιτική της χώρας κάνει ο ειδικός στο θέμα, πρώην υφυπουργός Ενέργειας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ  Γιάννης Μανιάτης στην ομιλία του στο 17ο Εθνικό Συνέδρειο Ενέργειας «ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2012».

-Πρώτον, να αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου μια κοινή  προσέγγιση στα ενεργειακά που να πάρει χαρακτηριστικά ''Ενιαίου Εθνικού Ενεργειακού Δόγματος''. Και,

-Δεύτερον, στην διαδικασία αξιοίησης των ελληνικών κοιτασμάτων να απαιτήσουμε τη
μεγιστοποίηση της παρουσίας του ελληνικού επιστημονικού, τεχνολογικού και τεχνικού ανθρώπινου δυναμικού, επιδιώκοντας  βαθιά «ελληνοποίηση» της επενδυτικής και εξορυκτικής προσπάθειας.

Ο κ. Μανιάτης που επί των ημερών του συγκροτήθηκε ο Εθνικός Φορέας Ερευνών Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), δόθηκε μεγάλη ώθηση στην πρόσκληση ξένων επενδυτών και προκηρύχτηκαν οι πρώτοι διαγωνισμοί για τα ελληνικά ''οικόπεδα'' , εμφανίστηκε στην σημαντικής βαρύτητας ομιλία του αισιόδοξος για την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.:Ο Κόλπος της Καβάλας, ο Κόλπος της Θεσσαλονίκης και ο Κόλπος του Ορφανού στη Χαλκιδική πιστεύω ότι  ''θα μας εκπλήξουν ευχάριστα το αμέσως προσεχές διάστημα'', είπε χαρακτηριστικά,ενώ τόνισε ότι το ''ίδιο ελπιδοφόρες είναι και οι περιοχές ανοιχτά της Κέρκυρας, νοτιότερα στα βαθιά με την Ιταλία, γύρω από τα Ιόνια νησιά και τα χερσαία μέρη της Δυτ. Ελλάδας και Πελοποννήσου και ασφαλώς νότια της Κρήτης, όπου πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ύπαρξης σημαντικών αποθεμάτων μεγάλης σημασίας''. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου