Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ύβρεις, απειλές και… μπουνιές επειδή μάζεψαν σκουπίδια από το ΑΠΘ



Η πρωτοβουλία της καθηγήτριας Δ.Κούκουρα , να δημιουργήσει μια ομάδα εθελοντών  φοιτητών, προκειμένου να μαζέψουν τα σκουπίδια από το χώρο του Πανεπιστημίου “επιβραβεύτηκε” με ύβρεις, απειλές και…μπουνιές.
Συγκεκριμένα η καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής, μαζί με πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές της, αποφάσισαν χθες το μεσημέρι να μαζέψουν τα σκουπίδια, τα οποία επί εβδομάδες συσσωρεύονταν στο ΑΠΘ, εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα του ιδρύματος.
Όμως η κίνηση αυτή δεν έτυχε της ανάλογης αποδοχής…

Ομάδα φοιτητών μαζί με αγνώστους, που θεώρησαν την κίνηση αυτή «απεργοσπαστική» κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των νεαρών φοιτητών-εθελοντών, προπηλακίζοντας τους.
Μάλιστα, όταν ένας καθηγητής προσπάθησε να προστατεύσει μια νεαρή φοιτήτρια η οποία απειλούταν, δέχτηκε μια μπουνιά από ένα άτομο.
Στη συνέχεια η ομάδα των ταραξιών, άρπαξε τα σκουπίδια που είχαν συγκεντρωθεί και τα πέταξε εντός του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής. Κατόπιν τράπηκαν σε φυγή.
Οι φοιτητές της Θεολογικής, συνέχισαν να μαζεύουν τα σκουπίδια, καθώς όπως είπαν δεν αποτελεί θέμα αισθητικής, αλλά σοβαρό υγειονομικό κίνδυνο για όλους όσους κινούνται στο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου