Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Στην Κύπρο σήμερα η τρόικα

Στην Κύπρο σήμερα η τρόικαΣτην Κύπρο θα μετέβη σήμερα κλιμάκιο της τρόικας, ώστε από αύριο, Παρασκευή, να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις με την κυπριακή κυβέρνηση και να επιτευχθεί συμφωνία επί του προγράμματος παροχής δανείου στη χώρα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυπριακή κυβέρνηση έχει πολλά ανοιχτά ζητήματα με την τρόικα. Δεν έχουν "κλειδώσει" ακόμη τα
μέτρα που θα συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο, ούτε οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε κάποια λύση για το θέμα των τραπεζών.
Ενόψει της καθόδου της τρόικας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητά της Κυβέρνησης, "εντατικά, με σοβαρότητα και διεκδικητικότητα να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για δανειοδότηση από το Μηχανισμό Στήριξης το συντομότερο. Αυτό", πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου "που τώρα προέχει είναι η επικράτηση της ενότητας στο εσωτερικό και η επίδειξη υπευθυνότητας από όλους, γεγονός που θα βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας που θα διαφυλάσσει βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, για στήριξη της κοινωνικής συνοχής και έξοδο από την ύφεση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου